Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν | Intime
  • Α-
  • Α+

Ότι ο Παύλος Μαρινάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού δεν είναι μυστικό, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να έχει αρκετές παρουσίες και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και στο ΣΕΦ.

Οι ολυμπιακές του καταβολές ήταν λοιπόν κρίσιμες, προκειμένου να κάνει μια αναλογία με τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή με ένα νέο κόμμα.

«Στο ποδόσφαιρο καμία φορά οι επιστροφές βγαίνουν σε καλό. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο διπλό στην Ευρώπη με την επιστροφή του Τάκη Λεμονή. Στην πολιτική οι επιστροφές παραπέμπουν στο γνωστό άσμα "επιστροφές, καταστροφές". Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος θυμήθηκε και ολίγον από Πασχάλη Τερζή.

Δεν δίνει σημάδια 

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον στην Αμερική και θα μείνει για ένα διάστημα στη σχολή Κένεντυ του Χάρβαρντ για σεμινάρια σε φοιτητές που σπουδάζουν Δημόσια Διοίκηση και όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, οι Αμερικανοί δίνουν μεγάλη σημασία σε ιστορίες επιτυχίας και ακόμη μεγαλύτερη σε ιστορίες αποτυχίας.

Ωστόσο ο Τσίπρας διαχειρίστηκε μεγάλο μέρος της ελληνικής κρίσης χρέους και το μεταναστευτικό, οπότε υπό αυτή την έννοια τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις συζητήσεις μαζί του θα έχουν προστιθέμενη αξία για τους φοιτητές και τους μελετητές της πολιτικής επιστήμης.

Οπότε, μην περιμένετε σημάδια από το περιβάλλον του το επόμενο διάστημα. Ακόμη και στο φόρουμ των Δελφών, πληροφορούμαι πως θα συνδεθεί με τηλεδιάσκεψη από τη Βοστώνη. 

Μητσοτάκης-Χαρδαλιάς best friends

Πριν από μερικούς μήνες, οι σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Χαρδαλιά πέρασαν ένα βαρομετρικό χαμηλό.

Ακούστηκαν πολλά και από τη μια και από την άλλη μεριά και πρέπει να σας πω ότι υπηρξαν και ενδιάμεσοι που φιτίλιασαν την κατάσταση.

Όμως, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και οι δύο άνδρες που έχουν παλαιά πολιτική σχέση τα έχουν ξαναβρεί για τα καλά.

Μάλιστα, προ εβδομάδων ο Χαρδαλιάς πήγε στο Μαξίμου και έκανε ραντεβού με τον πρωθυπουργό, ενώ σε συνέντευξή του στο After Dark του Open την Κυριακή μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης με τη σειρά του θα βρεθεί σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ο κ. Χαρδαλιάς έχει το γενικό πρόσταγμα λόγω του ότι είναι ο διοργανωτής της παρέλασης. 

Μετά το Πάσχα η αξιολόγηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την αξιολόγηση των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών με ένα ερωτηματολόγιο που έχει καταρτίσει ο Θεόδωρος Λιβάνιος και το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.

Μου λένε ότι το ερωτηματολόγιο θα είναι έτοιμο μετά το Πάσχα και η λογική είναι να επαναλαμβάνεται η αξιολόγηση ανά εξάμηνο, ενώ θα έρχεται στους πολίτες στο e-mail που έχουν δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. 

Τι θα γίνει με το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας; 

Οι ταραχές στην Άγκυρα προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στην Αθήνα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες επιβεβαίωσε ότι ο προγραμματισμός για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα πάει προς τα πίσω.

Αν και δεν είχε οριστεί η ημερομηνία συνάντησης, είχε ειπωθεί στην τελευταία συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Η Αθήνα όμως δεν έχει κανέναν λόγο να εμφανιστεί, μέσω μιας επίσκεψης σε αυτό το έκρυθμο πολιτικό περιβάλλον, ότι εμπλέκεται στην εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία, παίρνοντας το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς.

Συγχρόνως, το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν είναι κατάλληλο για την επίτευξη συναινέσεων και συνεννοήσεων, που είναι απαραίτητες για το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οπότε, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς ελληνοτουρκική προσέγγιση το επόμενο διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA