Μενού
Δημήτρης Παπανώτας
Δημήτρης Παπανώτας | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο δημοσιογράφος απαντώντας σε σχόλιο follower στο Instagram εξαπέλυσε πυρά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καλό παιδί αλλά για καμιά μπίρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης». 

Δημήτρης Παπανώτας: Η απάντησή του στο σχόλιο follower

«Aλήθεια? Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισιγυνη, και απαράδεκτο κσι μετά το...μετάνιωσε? Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερτογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη? Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει "ή εγώ ή ο Ερτογάν " τι θα γίνει? Πόλεμος? Άσε ρε φίλε... Καλό παιδί αλλά για καμιά μπίρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης...» σχολίασε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα σε ακόλουθό του
Απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα σε ακόλουθό του | (Instagram @dimitrispapanotas)

Παπανώτας: «Είμαι αδέσποτος της Αριστεράς, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά»

Ο Δημήτρης Παπανώτας το πρωί του Σαββάτου (20/4) έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», θέλοντας να απαντήσει σε όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, αναφερόμενη στον ίδιο και στην τοποθέτησή του που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κλπ.

Μακριά από μένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς» είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει. Άρα, το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα.

Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτό το λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αυγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου».

«Σε σχέση με την κα Αχτσιόγλου μας χωρίζει ένα χάσμα στην ιδεολογία μας. Εγώ είμαι ένας στρατευμένος της Αριστεράς και πιστεύω ότι μέσα από τις δομές της προοδευτικής παράταξης αν έχεις κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις μπορείς να παλέψεις για να επικρατήσουν οι δικές σου. Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA