Μενού
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προχώρησε σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ενημερώνοντας πως σε περίπτωση που το Συνέδριο του κόμματος αποφασίσει να μην στηθούν νέες κάλπες, τότε ανανεώνεται αυτομάτως η εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων» και επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού.

Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός - για να αποφευχθούν εντάσεις.

Ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει στις 11.00 πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA