Μενού
Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Πρόκειται για δύο από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές αποδίδουν την αποδοχή παραίτησης των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου στο γεγονός ότι η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Η επίμαχη εκδήλωση αφορά μία συνάντηση των δύο υπουργών με συγκεκριμένο εκδότη το βράδυ της Κυριακής, μία συνάντηση που «έφερε» στη Βουλή χθες (27/03) ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρώτη αντίδραση Μητσοτάκη

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισερχόμενος στο Κοινοβούλιο ρωτήθηκε για την ραγδαία αυτή πολιτική εξέλιξη και απάντησε χαρακτηριστικά:

«Αυτά έχει η πολιτική καμιά φορά».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του σταθμού, την Κυριακή (24/03) πριν την συνάντηση των δύο υπουργών με τον συγκεκριμένο εκδότη, ο πρωθυπουργός -σε επαφή που είχαν - δεν συναινούσε στο να γίνει, εντούτοις αυτή πραγματοποιήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καλή τύχη στους επόμενους»

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο παραιτήσεις.

Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές "παραιτήσεις" των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

Καλή τύχη στους επόμενους...».

ΚΚΕ: «Αδιαμφισβήτητα τα παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ τονίζεται:

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης - και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού - δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται "κοινωνικές συναναστροφές", αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα "οργανωμένα συμφέροντα" πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ».

Νέα Αριστερά: «Κάθε φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος θυσιάζει κάποιον από τους συνεργάτες του»

Ακόμα, στο σχόλιο του γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου επισημαίνεται:

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει από την κοινωνική κατακραυγή.

Το έπραξε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το ξήλωμα του κ. Δημητριάδη. Το κάνει τώρα με τους κ.κ. Μπρατάκο και Παπασταύρου. Ένας όμως είναι εκείνος που έχει ασυλία και προστατεύεται πάση θυσία: Ο κύριος Καραμανλής.

Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός των ελίτ που από την πρώτη μέρα της προεδρίας του έχουν υψώσει τείχος προστασίας.

Ούτε μπορούν να κρύψουν αυτό που όλη η κοινωνία πλέον έχει καταλάβει. Την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο αρχιερέας της συγκάλυψης, του ψεύδους και της παραπληροφόρησης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA