Μενού
Θύμιος Γεωργόπουλος
Θύμιος Γεωργόπουλος | Facebook / Θύμιος Γεωργόπουλος
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Την παραίτησή του από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Θύμιος Γεωργόπουλος με ανάρτησή του, τονίζοντας πως: «συντάσσομαι μαζί του ως απλός στρατιώτης και σταυροφόρος του μηνύματος του», αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος, με νέα ανάρτηση με τίτλο «ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΑΙ, ΓΥΜΝΟΣ ΠΟΤΕ» υπογράμμισε πως: «Δεν αποχωρώ με θυμό, παρότι ακόμα και πριν λίγες μέρες με αφήσατε να παλεύω μόνος με τα σκυλιά του Γκεμπελισμού, που κάποιοι από σας -κομματικοί φύλαρχοι- εκτρέψατε να κατασπαράζουν (στο πρόσφατο παρελθόν) και έκτοτε, ενώ μπορούσατε, δεν φιμώσατε ποτέ» και πρόσθεσε:

«Αποχωρώ με θλίψη και αξιοπρέπεια. Γιατί όλα όσα (Κοινωνική δικαιοσύνη, Ισότητα, Δημοκρατία) πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και -εν τινι μέτρο- σε δύσκολες συνθήκες προσπαθήσαμε, σήμερα μοιάζουν ως πουκάμισο αδειανό και συνθήματα για προσωπικές διευθετήσεις και ατομική πολιτική επιβίωση των ελάχιστων που δίνουν τον τόνο και στρεβλώνουν την αμόλυντη συνείδηση των πολλών.

Προς το τέλος της ανάρτησης ανακοίνωσε πως αναμένεται να συνταχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο νέο του κόμμα. «Και το όνειρο της κυβερνώσας Αριστεράς που θα εκπροσωπήσει (πάλι) την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία γεννιέται, με εγγυητή τον Αλέξη Τσίπρα, όπως τα έργα και οι ημέρες του, όπως η στάση ζωής του από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα αψευδώς καταμαρτυρούν. Συντάσσομαι μαζί του ως απλός στρατιώτης και σταυροφόρος του μηνύματος του», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θύμιου Γεωργόπουλου:

«ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΑΙ, ΓΥΜΝΟΣ ΠΟΤΕ

Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή βαραίνει περισσότερο από τις λέξεις και η συνείδηση ζητά έναν καθαρό ουρανό για να σταθεί όρθια.

Με αυτή τη σκέψη , καταθέτω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα από μία διαδρομή (από το μακρινό 1989, έτος συγκρότησης του ενιαίου Συνασπισμού μέχρι σήμερα) γεμάτη αγώνες, ελπίδες, χαρές και βαθιές πληγές που άφησε ο χρόνος πάνω στις σημαίες μας.

Δεν αποχωρώ με θυμό, παρότι ακόμα και πριν λίγες μέρες με αφήσατε να παλεύω μόνος με τα «σκυλιά του Γκεμπελισμού», που κάποιοι από σας -κομματικοί «φύλαρχοι»- εκτρέψατε να κατασπαράζουν (στο πρόσφατο παρελθόν) και έκτοτε, ενώ μπορούσατε, δεν φιμώσατε ποτέ.

Αποχωρώ με θλίψη και αξιοπρέπεια. Γιατί όλα όσα (Κοινωνική δικαιοσύνη, Ισότητα, Δημοκρατία) πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και -εν τινι μέτρο- σε δύσκολες συνθήκες προσπαθήσαμε, σήμερα μοιάζουν ως «πουκάμισο αδειανό» και συνθήματα για προσωπικές διευθετήσεις και ατομική πολιτική επιβίωση των ελάχιστων που δίνουν τον τόνο και στρεβλώνουν την αμόλυντη συνείδηση των πολλών.

Κρατώ μέσα μου τους ανθρώπους που περπατήσαμε μαζί, νύχτες αγώνων, με βλέμματα της πίστης και της αλληλεγγύης.

Αυτά δεν παραιτούνται ποτέ.

Φεύγω όπως φεύγει το καράβι από το λιμάνι: όχι γιατί μίσησε τη θάλασσα, αλλά γιατί αναζητά ορίζοντα που να χωράει το όνειρο.

Γιατί το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ.

Και το όνειρο της κυβερνώσας Αριστεράς που θα εκπροσωπήσει (πάλι) την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία γεννιέται, με εγγυητή τον Αλέξη Τσίπρα, όπως τα έργα και οι ημέρες του, όπως η στάση ζωής του από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα αψευδώς καταμαρτυρούν.

Συντάσσομαι μαζί του ως απλός στρατιώτης και σταυροφόρος του μηνύματος του:

Η προοδευτική παράταξη ανασυγκροτείται και ο Μητσοτάκης θα έχει αντίπαλο στις επόμενες εκλογές, όποτε και όταν αυτές γίνουν.

Ξεκινάμε 26/5/2026 από το Θησείο.

—————————————————————

Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ

Την επανάσταση φωτίζει η αυτόκαυστη καρδιά της αποκοτιάς.

Δεν γκρεμίζεται αλλιώς το χτες.

Την ανοικοδόμηση καθοδηγεί ο σχεδιαστικός

χάρτης της λογικής.

Δεν χτίζεται αλλιώς το αύριο.

«Περνά αύριο» είπε η καρδιά στο νου, «έχω γκρέμισμα σήμερα».

ΘΥΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ»

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...