«Πλούσιο» παρασκήνιο φαίνεται πως έχει η επιλογή του Κώστα Τασούλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να γνωρίζει εδώ και μέρες τις σκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό την επιλογή Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο στο μεσοδιάστημα είχαν μπει κι άλλα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να «ενισχυθεί» η ονοματολογία.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κώστα Σημίτη, ρώτησε τον κ. Τασούλα εάν θα βρίσκεται –στην Αθήνα– το Σαββατοκύριακο, με τον Πρόεδρο της Βουλής να απαντά πως «πάντα διατίθεμαι».
Μητσοτάκης και Τασούλας συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο εκτός Μεγάρου Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τού ανακοινώνει τις προθέσεις του και τον Πρόεδρο της Βουλής να αποδέχεται τα όσα τού είπε.
Όπως ειπώθηκε, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γνώριζε ήδη από πριν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει άλλο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά δεν ήξερε το ακριβές όνομα.
Κωνσταντίνος Τασούλας: Γιατί τον επέλεξε ο Μητσοτάκης
Τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας ως υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επίσης και γιατί δεν παρατείνεται η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξηγούν κυβερνητικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και για να περάσει θα πρέπει κάποιος από τους υποψήφιους να λάβει 200 ψήφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Open, «ο Κωνσταντίνος Τασούλας είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και αδιαμφισβήτητου κύρους, το οποίο έχει διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πολυκομματικό».
Επιπλέον, «η ευρεία αποδοχή του έγκειται στο γεγονός ότι με συναίνεση ουσιαστικά εκλέχτηκε τρεις φορές Πρόεδρος της Βουλής και με μεγάλη πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση».
Γιατί δεν ακυρώθηκε χθες το ραντεβού Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου
Το ραντεβού δεν ακυρώθηκε χθες, διότι αυτό που εκτιμήθηκε είναι ότι θα συνέχιζε να φουντώνει η σεναριολογία, με τις σκέψεις να πηγαίνουν προς πάσα κατεύθυνση, με διλήμματα, με ονόματα. Επομένως, δεν θέλησαν να συνεχίσει να τροφοδοτείται όλο αυτό το κλίμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από την είδηση του ονόματος της επιλογής του κ. Τασούλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του γνωστοποίησε ότι η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να προτείνει να είναι άπαξ η θητεία του/της ΠτΔ και εξαετής.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.