Μενού
samaras
Αντώνης Σαμαράς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όλοι περιμένουν το ραντεβού που θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αγρότες. Πάντως, για να ξέρετε, όσο και να ξύνει τον πάτο του βαρελιού ο πρωθυπουργός, πολλά λεφτά για έξτρα παροχές δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό από το Μαξίμου αναζητούν ορισμένα περιθώρια εκτός προϋπολογισμού, ο οποίος πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται, έχει ήδη επιβαρυνθεί. Για παράδειγμα, ακούω ότι η ΔΕΗ θα μπορούσε να κάνει μια ακόμα καλύτερη έκπτωση στους αγρότες για τους παραγωγικούς μήνες, εξ ου και υπήρξαν κυβερνητικές διαβουλεύσεις μέσα στο ΣΚ με τη διοίκηση της εταιρίας. 

Οι περιοδείες του Αυγενάκη

Μπορεί να πέρασε μια ζόρικη περίοδο το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, απέδειξε όμως ότι έχει ένστικτο πολιτικής επιβίωσης.

Εξ ου και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει από το γραφείο του και να κάνει όλο το Σαββατοκύριακο περιοδείες και επισκέψεις ανά την Ελλάδα, συνομιλώντας με μπλόκα και εκπροσώπους αγροτών και περιφερειαρχών. Το ίδιο έκανε και ο έτερος υφυπουργός του, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε σε μπλόκο στα Γιαννιτσά, στην εκλογική του περιφέρεια. 

Λεφτά δεν υπάρχουν

Επειδή ακούω, πάντως, διάφορα για πασχαλινά επιδόματα κ.ο.κ. πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή το ταμείο είναι μείον. Όσο και να θέλει, λοιπόν, ενδεχομένως ο ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης, κάτι να δώσει, εφόσον το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται αυτή η δυνατότητα.

Επίσης πρέπει να σας πω ότι και το Μαξίμου δεν ενθουσιάζεται με τον φετιχισμό των επιδομάτων και δεν θέλει σε αυτή τη φάση να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση που θα βάλει την κυβέρνηση να προαναγγέλλει επί τρεις μήνες ένα επίδομα. Αφήστε, δε, που φέτος πέφτει και αργά το Πάσχα (έναν μήνα πριν τις ευρωεκλογές).

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ

Εβδομάδα ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων θα είναι αυτή που έρχεται και νομίζω ότι πλέον το πιο μεγάλο πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ, αν δεχθεί κανείς ότι το να μην ψηφίσουν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχει σχεδόν προεξοφληθεί.

Αύριο Τρίτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πειστούν ορισμένοι βουλευτές του που είναι επιφυλακτικοί να ψηφίσουν και να μην απέχουν ή να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, καθώς οι ενστάσεις εντός της Κ.Ο. είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Μαθαίνω, δε, ότι αυτά που ακούστηκαν στην Κ.Ο. της περασμένης Πέμπτης έκαναν τις καθηγήτριες που ήταν παρούσες και συνέγραψαν το νομοσχέδιο να λένε ότι ούτε στα φροντιστήρια της ΝΔ δεν λέγονταν. Κάπως έτσι, αν οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό βουλευτών θα είναι θαύμα. 

Η ομιλία Σαμαρά 

Μια και είμαι στο θέμα του γάμου ομοφύλων, να σας πω ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει την ομιλία του, η οποία θα είναι «πύρινη» και θα παίρνει αφορμή από τον γάμο ομοφύλων για να κάνει μια γενικότερη κριτική.

Όπως άλλωστε έχει κάνει και σε όλες τις πρόσφατες παρεμβάσεις του. Ο Σαμαράς και οι πολιτικοί του φίλοι θα καταψηφίσουν προφανώς, αλλά να ξέρετε ότι αυτό για ορισμένους βουλευτές που δεν θέλουν να κόψουν δεσμούς με το Μέγαρο Μαξίμου είναι επιχείρημα για να πάνε στην… αποχή. 

Το άγαλμα 

Άγαλμα όπως λένε έμεινε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στην εξεταστική των Τεμπών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, όταν κάνοντας παρατήρηση σε βουλευτή για την οχλαγωγία που προκαλεί σε κάθε συνεδρίαση, του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κάνει αυτό για να αυξήσει τα views στο YouTube!

Ήρωας ο Μαρκόπουλος δε λέω.

Έρχονται διερευνητικές γεωτρήσεις

Μπορεί να μην γίνεται πολλή φασαρία, μαθαίνω όμως ότι πυκνώνουν οι εξελίξεις στο σκέλος των διερευνητικών γεωτρήσεων. Κάπως έτσι ίσως στις επόμενες εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του Μαρτίου, θα πρέπει να περιμένουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει και ενδιαφέρονται για εξορύξεις για τη διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA