Μενού
tsipras-bitsas
Δημήτρης Βίτσας και Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές μετά και από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τεθούν εκτός κόμματος οι Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης, αλλά και την απόφαση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου να ανεξαρτητοποιηθεί. Την ίδια στιγμή που οι ανακατατάξεις στην Κουμουνδούρου είναι έντονες, πληθαίνουν τα στελέχη που ζητούν την παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Δημήτρης Βίτσας επεσήμανε με νόημα μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάναμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και όχι μία φορά, χωρίς να ζητήσουμε θέσεις» και υπογράμμισε πως «πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σέβομαι και την ίδια την επιλογή του Αλέξη (ενν. να μην μιλήσει). Δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας έχει αφήσει το κόμμα. Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του κόμματος». 

 

Αλλά και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατά την παρουσία του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε σχετικά με τον αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα πως «Θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ». «Όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στην τηλεόραση, πρέπει να έχει η Αριστερά το στοιχεία της αλληλεγγύης και της οικογενειακής αντίληψης και όχι της οικογενειοκρατίας, της ανθρώπινης συνύπαρξης για να παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Ο Αλ. Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA