Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδεία συγγενή του
Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδεία συγγενή του | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Και επίσημα «σειρούλα» ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς σήμερα παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα για να εκπληρώσει την 20ήμερη θητεία του ως απόδημος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μάλιστα στο στρατόπεδο συνοδεία του πατέρα του, ο οποίος τον αποχαιρέτησε στην πύλη.

Όπως ενημερώνει το MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε στη Θήβα και έκανε λίγες στιγμές πριν ένα τελευταίο τηλεφώνημα. Ο ρεπόρτερ της εκπομπής απευθύνθηκε στον πατέρα του, ο οποίος δήλωσε: «Εδώ υπηρέτησα και εγώ, στο Πυροβολικό. Από εδώ ξεκίνησα και πήγα στο Παύλου Μελά. Είμαι συγκινημένος».

Φυσικά η παρουσίαση του Στέφανου Κασσελάκη δεν έμοιαζε με αυτή ενός κοινού στρατεύσιμου, αφού έγινε παρουσία ενός «επιτελείου» από δημοσιογράφους και cameraman, που κατέγραψαν καρέ-καρέ την είσοδό του. 

Η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στο στρατόπεδο

Μετά την προσέλευσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την προδιαγεγραμμένη διαδικασία, παρουσιάζοντας την ταυτότητά του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής των στρατεύσιμων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται | Eurokinissi

Αφού πέρασε από τους καθιερωμένους ελέγχους, αποχωρίστηκε την πολιτική του ταυτότητα και του δόθηκε το «λουκάνικό» του για τις αποσκευές του και την εξάρτυσή του. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται | Eurokinissi

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας που εν ενεργεία αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρατεύεται. Αυτό οφείλεται, όπως σημειώνεται στο δελτίο, στο ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είχε εκπληρώσει τις συνηθισμένες υποχρεώσεις ενός Έλληνα πολίτη, ως απόδημος.

Επίσης, εφόσον θα υπηρετήσει μόνο ένα 20ήμερο, όπως προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να εξαγοράσει το υπόλοιπο της 12μηνης ή 9μηνης θητείας του, έναντι 4.000 ευρώ για κάθε μήνα, όπως πληροφορεί το δελτίο. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχαιρετά τον πατέρα του
Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχαιρετά τον πατέρα του | Eurokinissi

Τα τελευταία πλάνα δείχνουν τον Στέφανο Κασσελάκη να αποχαιρετά τους δικούς του, να περνά από τον έλεγχο της πύλης και να «χάνεται» μέσα στο στρατόπεδο Δημητρίου Ψαρρού, από το οποίο δεν θα βγει στη διάρκεια της θητείας του πλην απροόπτου, αφού έχει δηλώσει πως δεν σχεδιάζει να κάνει χρήση της άδειας της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στιγμές πριν μπει στο στρατόπεδο
Ο Στέφανος Κασσελάκης στιγμές πριν μπει στο στρατόπεδο | Eurokinissi

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA