Μενού
ekloges-kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Εκείνο που φαίνεται από όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο από όλα είναι ότι θα “καθαρίσει” από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο. Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα. (…) Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%». Τις παραπάνω εκτιμήσεις εξέφρασε ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Ερωτηθείς εάν ο στόχος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για «13 περιφέρειες στις 13» ο κ. Φαναράς, χαρακτήρισε μεν τον στόχο αυτό «μαξιμαλιστικό» ωστόσο προσέθεσε πως σε ένα ακραίο σενάριο δε θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή, αλλά περιορισμένη και αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, σημείωσε, καθώς ύστερα από τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή 20 μονάδες κάτω. «Και αυτό θα έλεγα ότι είναι και η αίσθηση της κοινωνίας. Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA