Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από πανεπιστήμια του εξωτερικού, που προτίθενται να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι η στρατηγική διεθνοποίησης που ακολουθεί το υπουργείο τα τελευταία χρόνι θα αποφέρει καρπούς σύντομα και «μέσα στην ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα γίνουν οι ανακοινώσεις».
Σύμφωνα με Κυριάκο Πιερρακάκη υπάρχει ενδιαφέρον και στο κομμάτι ίδρυσης παραρτημάτων μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού, που θα στοχεύουν στο να προσελκύσουν φοιτητές από την Ελλάδα.
Επιπλέον, θα στοχεύουν στη φιλοξενία φοιτητών του εξωτερικού για την εξειδίκευση των σπουδών τους σε τομείς που η Ελλάδα έχει «προστιθέμενη αξία», όπως για παράδειγμα η αρχαιολογία.
Πανεπιστήμια: Κοινά μεταπτυχιακά
Όπως είπε, το δεύτερο κομμάτι της διεθνοποίησης αφορά τα ελληνικά ΑΕΙ, τα οποία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν κληθεί να αναπτύξουν κοινά μεταπτυχιακά με πανεπιστήμια του εξωτερικού.
«Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επανέλαβε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης.
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.