Μενού
syriza
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡH
  • Α-
  • Α+

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές νομικές ερμηνείες γύρω από το νόμο περί πόθεν έσχες σχετικά με τον αν ο κ. Κασσελάκης υποχρεούται να μεταβιβάσει τις μετοχές του στις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό και στις ΗΠΑ.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια διαπιστωμένη παράβαση από τη δικαιοσύνη αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με το πόθεν έσχες και το πότε θα κατατεθεί, απαντούν ότι αυτό θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που εμπίπτουν σε κάποιον που δεν έχει θέση ευθύνης σε κυβερνητικό αξίωμα. Πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και εξελέγη πρόεδρος κόμματος.

Στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη θα κατατεθεί αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν είχε συμμετοχή στην ενεργό πολιτική συμμετοχή νωρίτερα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα «τρέξει» στον προβλεπόμενο χρόνο, με την κατάθεση της αρχικής αυτής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Σε σχέση με το δάνειο στη Left media πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι τα χρήματα επεστράφησαν στον κ. Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση η όλη συζήτηση από την Κουμουνδούρου αποδίδεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τον κ. Κασσελάκη σημειώνοντας ότι είναι άλλοι αυτοί που έχουν offshore και όχι απλά εταιρείες στο εξωτερικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA