Μενού
adonis-georgiadis
Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο ΕΣΥ σήμερα, ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ανέφερε ότι συνομίλησε με τον ασθενή και την ιατρική ομάδα του πρώτου απογευματινού χειρουργείου. «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που κάτι που το συζητούσαμε στην Ελλάδα 32 ολόκληρα χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε παράλληλα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο νοσοκομείο «Αχέπα», όπου και εκεί αναμένεται να διεξαχθεί απογευματινό χειρουργείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ασθενείς, οι οποίο, παρά το αρνητικό κλίμα που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν, έσπευσαν [...] να δηλώσουν συμμετχοή στα απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε επίσης ο υπουργός Υγείας και συνέχισε:

«Είμαι βέβαιος ότι σε λίγες εβδομάδες, όταν πλέον το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά κι όταν θα ξεκινήσει και η χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης με την προσφορά των πολλών χιλιάδων δωρεάν απογευματινών χειρουργείων η κοινή γνώμη θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση υπέρ του ΕΣΥ, αλλά κυρίως υπέρ των ασθενών».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ακόμα ότι τα σημερινά απογευματινά χειρουργεία θα είναι δωρεάν για τους ασθενείς, καθώς τα έξοδα θα καλυυφθούν συμβολικά από το υπουργείο Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA