Μενού
Κασσελάκης - Γεροβασίλη
Κασσελάκης και Γεροβασίλη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σενάρια για αναβολή των προεδρικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει στο «τραπέζι», εν μέσω φόβων για τις επιπτώσεις που θα έχει στο κόμμα η διαδικασία.

Ειδικότερα, σενάριο κάνουν λόγο για διεργασίες για αναβολή των εκλογών, καθώς πολλοί αναρωτιούνται πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές μετά από μία τέτοια διαδικασία, που όλα είναι οριακά και θεωρούν πως θα κάνει κακό στο κόμμα.

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός είναι έντονος εντός του κόμματος, ενώ μερίδα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανέβουν στο βήμα για να μιλήσουν θα ζητήσουν την αναβολή των εκλογών.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη θέλει καθαρή λύση, όπου θα φαίνεται η στήριξη στο πρόσωπό του κάτι που μπορεί να προκύψει κυρίως μέσω μίας εκλογικής διαδικασίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπέγραψε για αναβολή ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi

 

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου (24/2) στήθηκε και ένα τραπέζι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μαζευτούν υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Στη βόλτα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον χώρο, σταμάτησε σε εκείνο το σημείο και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Πρόεδρε θα υπογράψεις;

- Λυπάμαι όχι; Δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Θέλω καθαρές λύσεις

Το νέο μήνυμα Κασσελάκη στους «υπονομευτές»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε νέο μήνυμα απευθυνόμενος στους «υπονομευτές». 

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως ακόμα και εάν δεν μπορέσει ο ίδιος να βάλει τέρμα στην πορεία των «υπονομευτών» θα το καταφέρει κάποιος άλλος.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα», παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης είχε εμφανιστεί «1.000 σίγουρος» πως «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα», αλλά και «θα ηγηθώ στις εθνικές εκλογές» ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μόνο η βάση μπορεί να διώξει» επεσήμανε και τόνισε πως κάποια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός. 

Αναφορά, όμως, έκανε και στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα. «Έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω - κάτωβ, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει. 

«Μάχη χαρακωμάτων» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή διαδικασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το πρωί και αναμένεται να κλείσει αργά το βράδυ.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία θα ανακοινώσει την απόφασή της να κατέλθει υποψήφια πρόεδρος, απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής ώρα της ομιλίας της - αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 13:00, αλλά πάει για το απόγευμα

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η αυριανή συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν ψηφοφορίες για το πότε και το πώς θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές. 

Το καταστικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως μπορεί να γίνουν μετά από έναν μήνα, ενώ «προεδρικοί» εκφράζουν ήδη την επιθυμία τους να στηθούν κάλπες στις 10 Μαρτίου.

Απάντηση, επίσης, αναμένεται να δοθεί στο εάν θα μπορέσουν να γραφτούν και νέα στο κόμμα ή θα μπορέσουν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν συμμετάσχει στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Εν αναμονή της θέσης Τσίπρα υπέρ Γεροβασίλη

Σημειώνεται πως για να λάβει την τελική της απόφαση να δηλώσει υποψηφιότητα, η όλγα Γεροβασίλη ζήτησε - και φαίνεται ότι έλαβε - την υποστήριξη του πρώην προέδρου, Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται, λοιπόν, να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας υπέρ της - άλλοτε - στενής του συμμάχου.

Μπορεί η στήριξη αυτή να εκφραστεί είτε με τη μορφή κάποιος διαρροής από το περιβάλλον του ή μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Επίσης, απαντήσεις αναμένονται και για τη στάση που θα τηρήσουν οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης.

Ο πρώτος συμμετείχε στη μυστική συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Ο δεύτερος, πάλι, δεν έχει προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση επί της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον κ. Κασσελάκη διανύουν καθοδική πορεία. 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος - με φόντο και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει για πρόεδρος - επεσήμανε πως «θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά ως βουλευτής για την ενότητα και την σύνθεση μιας μεγάλης κυβερνώσας προοδευτικής παράταξη».

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι διαψεύδει τις πληροφορίες και τονίζει πως «η προσφυγή σε νέες εσωτερικές εκλογές για εκλογή προέδρου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες είναι αναγκαίο κακό που ενοχλεί μεν τα μέλη αλλά με τις στασιμότητα και τις παλινωδίες των τελευταίων μηνών είναι μονόδρομος. Αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι ένας νέος διχασμός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA