Μενού
sia anagnostopoulou
H Σία Αναγνωστοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο τόνισε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι το νέο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ,  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι μετά από μία μεγάλη ήττα, όπως εκείνη στις βουλευτικές εκλογές, «χρειάζεται χρόνος» και τα «αίτια είναι πολύ βαθιά».

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένοι. Να μιλήσουμε για ένα μεγάλο γεγονός, όπως είναι μια τέτοια στρατηγική ήττα. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου. Τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Και για να υπάρξει ενότητα και να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτισμικό άλμα μεταξύ μας, δηλαδή να φτιάξουμε αυτό το νέο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου και το κυβερνώσα και το αριστερά θα συνυπάρχουν. Για μένα είναι απαραίτητο και θα σταματήσει αυτή η μεταφυσική αντιμετώπιση», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε αναφορικά με την εκλογή προέδρου.

«Έχουμε καταστατικό, για να αλλάξει αυτό πρέπει γίνει συνέδριο και να αποφασιστεί εκεί με πλειοψηφία. Ανεύθυνο το λάθος του Αποστολάκη».

«Δεν τον ξέρω τον Κασσελάκη»

Συνεχίζοντας, η κα. Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «Δεν μπορούμε αριστεροί άνθρωποι να μην σεβαστούμε αυτή τη λαϊκή εντολή που την ορίσαμε εμείς, έστω και αν διαφώνησε ένα σημαντικό μέρος του κόμματος. Το μεγάλο ερώτημα. Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε.

Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο. Nέος είναι ο άνθρωπος και το νέο φέρνει. Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ..Eξαρτάται και από τον πρόεδρο να εμπνεύσει μία ενωτική στάση». 

«Υπάρχει μία κρίσιμη συναίνεση. Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον Πρόεδρο και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα του κόμματος. (…) Αν από την μία μεριά δεν υπάρχει σεβασμός της λαϊκής εντολής – όσο προβληματικά και να έχει καθοριστεί – και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει σεβασμός των οργάνων όπου εκεί η κοινότητα αποφασίζει (…) τότε πώς θα φτιαχτεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η βουλευτής ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει να εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη και τη σύνθεση.

«Δεν τον ξέρω τον κ. Κασσελάκη. Ελπίζω να τον γνωρίσουμε κάποια στιγμή» κατέληξε η κα. Αναγνωστοπούλου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.