Μενού
treno
Τρένο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τις 31 Δεκεμβρίου 2025 προγραμματίζεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, με σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η γραμμή ανόδου Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα αποκατασταθεί πρώτη, καθώς η γραμμή καθόδου χρησιμοποιείται για τα δρομολόγια μετά την προσωρινή αποκατάσταση. 

«Το συνολικό εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης του κεντρικού άξονα είναι 21 μήνες από την ημερομηνία εγκατάστασης του Αναδόχου στο πεδίο. Η γραμμή ανόδου έχει χρονοδιάγραμμα 11 μηνών, ενώ η γραμμή καθόδου 10 μήνες. Η εκτιμώμενη τελική ημερομηνία πλήρους αποκατάστασης, με σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, είναι η 31η Δεκεμβρίου 2025. Ομοίως, η εκτιμώμενη τελική ημερομηνία πλήρους αποκατάστασης και των καθέτων αξόνων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2025», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χαράλαμπου Μαμουλάκη, με θέμα την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το τελικό εκτιμώμενο κόστος πλήρους αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel προβλέπεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 - μετακινήθηκαν 59.900 επιβάτες.

Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA