Μενού
arvanitis
Ο Κώστας Αρβανίτης. | POOL MATHIEU CUGNOT/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, για το θέμα της περικοπής κονδυλίων στη χώρα από την ΕΕ και το καταδικαστικό ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

«Η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί», τόνισε ο Κώστας Αρβαίτης στην ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Μαρινάκης σε δήλωσή του ανέφερε για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία».

Αρβανίτης: «Αγνοεί τις διαδικασίες»

Στην απάντησή του ο Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «προπετή», «καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου».

«Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες», σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

«Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

Αρβανίτης: «Πρωτοφανής κατάντια»

«Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε και το ζήτημα της «διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών».

«Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κυρία Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;», αναρωτήθηκε ο Κώστας Αρβανίτης.

Επίσης σε υστερόγραφό του σημείωσε: «Στα σχόλια (σ.σ. στην ανάρτησή του) θα βρείτε ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA