Μενού
arvanitis
Ο Κώστας Αρβανίτης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις τελευταίες ώρες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αποκάλυψε στο Open ότι «συνέβαλε ουσιαστικά» στο να συνταχθεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο γίνεται αναφορά και για τα Τέμπη και ακολούθησε η έντονη αντίδραση από τον Θάνος Πλεύρη, ο οποίος φιλοξενούνταν στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είπε ότι ο ίδιος μετείχε στη διαδικασία.

«Συνέβαλα ουσιαστικά», προσέθεσε και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του ψηφίσματος, είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την ΕΕ.

Αρβανίτης Vs Πλεύρης

Ο διάλογος του Κώστα Αρβανίτη με τον Θάνο Πλεύρη:

  • Αρβανίτης: Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο.
  • Πλεύρης: Εσείς το γράψατε;
  • Αρβανίτης: Βεβαίως. Το τελευταίο άρθρο, που λέει…
  • Πλεύρης: Αυτό που λέγαμε δηλαδή, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράψατε το…
  • Αρβανίτης: Όχι οι βουλευτές, ο βουλευτής. Εγώ τους το έδωσα.
  • Πλεύρης: Εσείς. Ωραία, μπράβο σας. Εσείς άρα γράψατε το ψήφισμα του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχει γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αρβανίτης: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά. Σας το λέω.
  • Πλεύρης: Ακόμα καλύτερα. Εσείς είστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχετε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη: το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνετάχθη στην Κουμουνδούρου από τον κ. Αρβανίτη. Εξαιρετικά.
  • Αρβανίτης: Μα τι λέτε, 17 φορές το έχουμε πει. Κύριε Πλεύρη, στις Βρυξέλλες ζω. Με συγχωρείτε λίγο, στο άρθρο 27, κύριε Πλεύρη.Το έχετε διαβάσει το ψήφισμα;
  • Πλεύρης: Το έχω διαβάσει το ψήφισμα.
  • Αρβανίτης: Σίγουρα; Είστε σίγουρος; Στο άρθρο 27, λοιπόν, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, εδώ συνέβαλα. Λοιπόν, μα δεν κάτι κακό. Είμαι ευρωβουλευτής, συννομοθετώ. Σας λέει, λοιπόν, ότι θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτές, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωκοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε. Ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό: θα συμμορφωθείτε;
  • Πλεύρης: Το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα από αυτούς που ψηφίστηκε.

Επίθεση από Ρωμανό σε Αρβανίτη

Στη συνέχεια ακολούθησε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, στην οποία τονίζεται:

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.

Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του.

Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA