Μενού
stigkas
O Bασίλης Στίγκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και συγκεκριμένα τους Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπο Χατζηβαρδά.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο Β. Στίγκας αναφέρει:

«Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

Νωρίτερα, είχε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, είχε καλέσει τον πρόεδρο του κόμματος να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών».

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις.

Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας, κατά των βουλευτών του κόμματος του, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωθεσμικά κέντρα.

«Σπαρτιατικός εμφύλιος»

Στο μεταξύ στους κόλπους των «Σπαρτιατών» φαίνεται ότι επικρατεί «εμφύλιος» μετά την πρόθεση των βουλευτών του κόμματος να στηρίξουν τον προφυλακισμένο νεοναζί, Ηλία Κασιδιάρη στην υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων.

Ενδεικτικού του κλίματος, που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος, είναι η εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την προ ημερήσιας διάταξη στη Βουλή, που γίνεται για τις καταστροφικές φωτιές, η οποία δείχνει τον Βασίλη Στίγκα να κάθεται μόνος του στα έδρανα των «Σπαρτιατών».

Όταν μάλιστα ο κ. Στίγκας σηκώθηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου για να κάνει τη δική του παρέμβαση για τις φωτιές, επιτέθηκε, στους βουλευτές του κόμματός του, σημειώνοντας πως «ακολουθούν πρακτικές Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου που είχα πάντως ως Έλληνας πολίτη. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia ή και Δον Κορλεόνε, που λένε τι θα κάνουν και πώς θα το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος, που στις εκλογές έλαβε της στήριξης του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

«Χέρι στην κρατική χρηματοδότηση»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως «έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. (…) Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν. (…) Εκ του πονηρού το αίτημα για συνέδριο, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Με τον Κασιδιάρη δεν έχω σχέση. Συνειδητή η ανακοίνωση της Κυριακής. Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς».

Ερωτηθείς για το αν έχει τους βουλευτές για να διατηρήσει την ΚΟ, απάντησε «και ναι, και όχι. Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι “ναι μεν αλλά”. Ορισμένοι σκέφτονται κάποια πράγματα. Πιθανόν να δώσω συνέντευξη Τύπου αύριο, θα πω και ονόματα και όσα στοιχεία έχω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA