Μενού
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι - Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θέση μάχης λαμβάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της πολυπόθητης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση δυνάμεων για τους νέους Προεδρικούς και τη νέα ομάδα αντιπολίτευσης. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της «Ομπρέλας» και επικυρώθηκε το σενάριο της επικοινωνίας και της συνεννόησης με την Εφη Αχτσιόγλου.

Το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η πρώην υπουργός θεωρείται δύναμη στα χέρια όσων αντιδρούν στα σχέδια Κασσελάκη και ζητούν να μπει φρένο στην αλλοίωση του κόμματος. Στελέχη της «ομπρέλας» διατύπωσαν την άποψη πως ο κοινός βηματισμός τους με την κ. Αχτσιόγλου θα ενισχύσει το εσωκομματικό μπλοκ της αντιπολίτευσης. Βέβαια συνομιλητές της Εφης Αχτσιόγλου τονίζουν πως η ίδια έχει πει ότι δεν έχει ενέργεια να συνεισφέρει, είτε απο κάποιον τομέα ευθύνης είτε οργανώνοντας το αντίπαλο δέος του Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Στην συνεδρίαση της «Ομπρέλας» μετείχαν γύρω στα 1500 άτομα και τον λόγο έλαβαν 150 στελέχη. 

Ωστόσο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις μεσαίων στελεχών και μελών της «Ομπρέλας» που έφεραν στο τραπέζι ακόμη και την πρόταση της αποχώρησης από το κόμμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πανος Λάμπρου ήταν αυτός που έθεσε το θέμα της συντεταγμένης αποχώρησης,  με κορυφαία στελέχη να διαφωνούν και να κρατούν στάση αναμονής για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται εξέφρασε την ανησυχία του και κατέγραψε τα ζητήματα που πλέον τίθενται. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνδιάσκεψη ειπώθηκε πως πρέπει να υπάρξει πίεση ώστε να συνεδριάσουν άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Πολιτική Γραμματεία αλλά και η Κεντρική Επιτροπή. Στόχος των στελεχών είναι κατά τις κρίσιμες συνεδριάσεις να διατυπωθούν οι διαφωνίες τους για την κατεύθυνση που δηλώνει ο νέος πρόεδρος πως θέλει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως να ακούσουν από τον ίδιος τις προτάσεις που θα καταθέσει. 

Στην ΠτΔ ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές απο τα δύο κύματα κακοκαιρίας. Επαναλαμβάνοντας ότι το ζητούμενο για εκείνον είναι η επαφή με την κοινωνία θα βρεθεί σε Βόλο και Λάρισα να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και συγχρόνως να στηρίξει τα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό τους στις εκλογές της άλλης Κυριακής.

Ο κ.Κασσελάκης γνωρίζει πως αν και μόλις ανέλαβε Πρόεδρος του κόμματος οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα πρώτο στοίχημα για την Κουμουνδούρου. Την ίδια ώρα με την επιστροφή του απο την περιοδεία στις περιοχές που επλήγησαν και πριν το ταξίδι του στην Κύπρο την Τρίτη θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν επισκεφτεί την Μεγαλόνησο όπου θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων θέλει να συναντηθεί με την Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια συνάντηση με έντονο θεσμικό χαρακτήρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.