Μενού
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Alpha / Glomex
  • Α-
  • Α+

Καμιά φορά χρησιμοποιούμε την έκφραση «εφ' όλη της ύλης συνέντευξη». Αυτή, όμως, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη για την πρεμιέρα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στον Alpha, είναι η επιτομή της συγκεκριμένης έκφρασης αφού περιείχε τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον Παύλο Πολάκη μέχρι τον Μπάτμαν και την κρατικοποίηση της ΔΕΗ! Και είναι δεδομένο πως κάποιες από τις (πάρα πολλές) ατάκες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν συζητήσεις και σχόλια.

Αναφερόμενος,  στον Παύλο Πολάκη τον οποίο πρότεινε για υπερσυντονιστή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης άλλα εκνευριζόμαστε όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας». Σημείωσε μάλιστα πως «μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι με την κοινωνία» διευκρινίζοντας πώς μπορεί «ο καθένας να εκφράζεται όπως θέλει».

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσωπικότητες και τους ήρωες της αριστεράς σημείωσε πως «θα έλεγα τον Βελουχιώτη. Με εκφράζει ο αγώνας που έκανε και πρέπει να μας εμπνέουν αυτές οι φυσιογνωμίες και μετά από αυτή την έμπνευση να κοιτάμε νηφάλια τα προβλήματα του τόπου».

Σε σύντομες ερωτήσεις για τα ζητήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τάχθηκε υπέρ του να κρατικοποιηθεί η ΔΕΗ. Επίσης είπε ότι είναι υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων τασσόμενος υπέρ της δημιουργίας τμημάτων με ανεξάρτητες διοικήσεις με χρήματα που θα μπορούσαν να προέλθουν από δωρεές. Αναφέροντας ως παράδειγμα τον Ανδρέα Δρακόπουλο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Για τον φράχτη του Έβρου είπε ότι τον ενόχλησε η εργαλοιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. «Πήγε απρόκλητα στα σύνορα στον Φράχτη για να στείλει ένα μήνυμα τί; ότι η Ελλάδα αλλοτριώνεται; Με ενόχλησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Φράχτη που έγινε στις 31 Μαρτίου».

Η οικογένεια με τον Τάιλερ

Για το αν είναι ο Πέπε Γκρίλο ή ο Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας είπε: «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας μου είπε ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό».Από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως δε βγήκε διαφορετικός. «Ο πρόεδρος με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από που να αρχίσω. Μου έδωσε τον χάρτη ότι το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες».

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».  Αποκάλυψε ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του με τον Τάιλερ. «Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι άλλα ζευγάρια επιλέγουν την υιοθεσία και στα μάτια μου είναι εξίσου οικογένειες. Μιλάμε για ζωές του κόσμου. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβει η κυβέρνηση».

Η αρθογραφία για τον Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε και την αρθρογραφία του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «είχα γράψει ένα κείμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βαγγέλη Μειμαράκη» και ότι «ο Κ.Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε στη συνέχεια». Παράλληλα ανέφερε ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάννη Βαρουφάκη ως μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και πως το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνοντας ότι στην απόφαση του αυτή έπαιξαν ρόλο οι θέσεις του για τη διαφάνεια. Συνολικά είπε πως «είμαι υπέρ της αντεπίθεσης της κοινής λογικής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Ν.Δ να προβάλλει πολλά συμφέροντα που ευθυγραμμίζονται μαζί σας».

Αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση ο Στέφανος Κασσελάκης εκτίμησε ότι «είμαι σε μία κατάσταση που θεωρητικά δεν πρέπει να ξαναδουλέψω στη ζωή μου». Είπε επίσης ότι «είμαι το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα» λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων που συνεχίζονται έως σήμερα είναι δημόσια διευκρινίζοντας πως «δεν έχω κάτι να διοικώ». Είπε επίσης πως η καμπάνια του «πρέπει να στοίχησε 50.000 ευρώ». Ανέφερε μάλιστα πως «η λογική ότι η αριστερά βλέπει κεφάλαιο και αλλάζει δρόμο» καταρρίφθηκε στις εσωκομματικές εκλογές.

Παναθηναϊκός και... Κρητίκαρος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης του έδειξε ένα σκίτσο της Καθημερινής που καυτηρίαζε μια δήλωσή του για την ομάδα που υποστηρίζει. «Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε. Είμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απλά μεγάλωσα όντως, Παναθηναϊκός», ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος στη συνέχεια, και αναφορικά πάντα με το ίδιο σκίτσο που ανέφερε πως είναι και με Goldman Sachs και με τη Μακρόνησο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και αριστεροί. Όσοι έχουν πει ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επιπλέον, τόνισε πως «το 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε: «Να κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία».

Τέλος, τόνισε πως αγαπημένος του υπερήρωας είναι ο Μπάτμαν, ο οποίος «είναι αριστερός γιατί βάζει το κοινό καλό, πάνω από το δικό του καλό» ενώ δήλωσε ότι είναι θρησκευόμενος και πηγαίνει στην Εκκλησία.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.