Στην τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Blenheim Palace του Oxfordshire, οικοδεσπότης της οποίας θα είναι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουλίου.
Τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (συνολικά έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 47 χώρες) θα απασχολήσουν η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα και η μετανάστευση, θέματα που θα συζητηθούν σε αντίστοιχα στρογγυλά τραπέζια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας. Στο ίδιο πάνελ θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που θα πραγματοποιηθεί σε βρετανικό έδαφος, θα είναι το πρώτο βήμα ευρωπαϊκής διοργάνωσης απ΄το οποίο ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, λίγες μέρες μετά την πρώτη του διεθνή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες.
Από τη Σύνοδο θα απουσιάζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς το μεσημέρι διεξάγεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της στο αξίωμα.
- Κάντο όπως τα Τρίκαλα: Πώς η πόλη έγινε «ανοιχτή γκαλερί που ανήκει σε όλους»
- Σελένα Γκόμεζ: «Η γυναίκα μου είναι φωτιά» της έγραψε ο σύζυγός της - Τη φλέρταρε διαδικτυακά
- Γιώργος Γιαννόπουλος: «Αυτονόητο ήταν το bullying, γιατί ήμουν ο αδελφός της ανάπηρης»
- Η Σάρον Στόουν έκοψε για έναν μήνα τη μαριχουάνα και δηλώνει άρρωστη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.