Μενού
Βασίλης Στίγκας
Ομιλία Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στο Εκλογοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν σήμερα, Τετάρτη (28/2) οι ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες», την ώρα που ο Βασίλης Στίγκας αρνήθηκε εκ νέου τις σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Βασικό επιχείρημα των ενστάσεων ήταν ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος ήταν ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως ειπώθηκε, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, έκανε παρέμβαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς μία από τις ενστάσεις στρέφεται και κατά του ιδίου.

Στίγκας: Τι είπε για τον Κασιδιάρη

«Ξεκινάω με το γεγονός ότι ειπώθηκε πως οι Σπαρτιάτες κατέβηκαν το 2019 στις εκλογές. Αυτό είναι ψέμα. Ξεκινήσαμε ως φιλανθρωπικό δίκτυο και το 2017 καταθέσαμε δικαιολογητικά στον Άρειο Πάγο αλλά δεν είχαμε χρήματα να κατέβουμε στις εκλογές του 2019. Εκείνη τη χρόνια κατέβηκα για να βοηθήσω το Βασίλη Λεβέντη» είπε αρχικά.

«Ήμουν ένας έντιμος πολιτης, άμισθος, σε όσους κομματικούς σχηματισμούς συμμετείχα», σημειώνοντας ότι «Ακούστηκαν πράγματα για παραστρατιωτική οργάνωση. Πώς γίνεται αυτό; Όλη μου τη ζωή δουλεύω κι έχω παιδιά κι εγγόνια! Είναι δυνατόν να έχω ασχοληθεί με παραστρατιωτικές οργανώσεις;».

Ο Β. Στίγκας αρνήθηκε ότι είχε επαφές με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Δεν είχα καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και αποδεικνύεται. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιούνιου το κόμμα του κόπηκε. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος από την πικρία του, την εμπάθεια προς την κυβέρνηση ήθελε να διοχετεύσει τους οπαδούς του σε ένα κόμμα. Εμένα σαν προσωπικότητα με στήριξε παρά πολύς κόσμος» τόνισε.

«Δεν είμαι αγνώμων, αλλά είπαν για κηροζίνη και καύσιμο! Εγώ στηρίχθηκα από πολλούς» συνέχισε.

Αναφερόμενος στη στήριξη του προς τον Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας, ο κ. Στίγκας ανέφερε: «Παρά τις ιδεολογικές διάφορες θεώρησα υποχρέωση μου να τον στηρίξω για το Δήμο της Αθήνας. Ειπώθηκαν αλλά πράγματα για Greek Mafia».

«Μπορεί να είχαμε εσωτερικά προβλήματα. Να είχαμε 1-2 βουλευτές που δημιουργούσαν προβλήματα. Αυτά λύνονται εσωτερικά. Δεν είπαν για τις ανακοινώσεις μου!» συμπλήρωσε.

«Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν θα δεχόμουν να είμαι αχυράνθρωπος κανενός. Πώςλοιπόν εγώ με οικογένεια, δουλειά και υπόληψη θα έκανα τον αχυράνθρωπο οποιουδήποτε; Έχω τη δουλειά μου! Το κόμμα είναι δικό μου, δεν το φτιάξαμε τελευταία στιγμή! Θα ήθελα να απορριφθεί η ένσταση αυτή. Αυτό το πράγμα συμβαίνει πρώτη φορά!» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA