Μενού
Stefanos Kasselakis
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  • Α-
  • Α+

Σε μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας και συμβολισμού - ειδικά στην παρούσα συγκυρία - προχωράει ο Στέφανος Κασσελάκης που θα βρεθεί στην Παλαιστίνη την Κυριακή  26 και τη Δευτέρα  27 Μαϊου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα και στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE» και στην εκπομπή «ONE TALK», με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «δεν υπάρχει επεξήγηση. Ναι. Αυτό είναι το ηθικό και πρακτικό αποτέλεσμα. Η απάντηση είναι ναι».

 Ειδικότερα στην ερώτηση αν αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μας με το Ισραήλ τόνισε ότι «δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας». 

«Δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ο,τι αφορά τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα του στην κοινωνία, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε, στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε «Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο έμπρακτος σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η σύμπτυξή της με τη ριζοσπαστική Αριστερά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέμε σύγχρονη Αριστερά. Σας τονίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα brand από το παρελθόν το οποίο έχει γίνει πλέον ένα συμπαγές κόμμα. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το όνομα».

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βάσης στην οποία απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε κυρίως στο ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:   

«Ξέρετε υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο ουδέποτε σκέφτηκε δυο φορές για την ισότητα στον γάμο ή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - franchise. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου το οποίο είναι όντως βαθιά προοδευτικό και το οποίο θα έλεγα ότι συμφωνεί και συμβαδίζει με αυτά τα οποία πρεσβεύουμε εμείς, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα εάν το ζήτημα είναι το να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε μια κομματική δομή. Στο καταστατικό μας συνέδριο, θα ανοίξουν οι δομές του κόμματος διάπλατα, θα μπορέσει να έρθει και νέος κόσμος ισότιμα. Κανείς δε θα νιώσει ξένος στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA