Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου | (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντά αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε στην Αθήνα το πρωί, για επίσκεψη εξπρές για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Eurokinissi

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Ερντογάν από το Προεδρικό Μέγαρο: «Να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν συναντήσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο της λογικής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο σκοπός από εδώ πέρα είναι «να συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς. Βάζοντας τις απαραίτητες υπογραφές θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας». 

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο ίσως από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου καθώς και για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος των λαών μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η σημερινή σας παρουσία στην Ελλάδα, πιστεύω αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα», είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Διαβιβάζω τις ευχές μου στον λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία και εύχομαι παραγωγικές συνομιλίες στο συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας», κατέληξε στη δήλωσή της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε στα τουρκικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις δηλώσεις. 

Ο Ερντογάν στην Ελλάδα: «Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψή του

Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones επιτηρούν κάθε σημείο απ΄ όπου περνάει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια.

Από το αεροδρόμιο η πομπή μπήκε στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας έφτασε στην Ηρώδου Αττικού και το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του μετακινείται με δικά του οχήματα. Τρία, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Η διαδρομή θα γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA