Μενού
mitsotakis davos.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο (18/01) και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα αναμένεται να τονίσει το ρόλο της χώρας σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο του φετινού φόρουμ θα είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αρχή ενός έτους κατά το οποίο είναι προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Οι συγκεκριμένοι «κολοσσοί» μάλιστα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Νταβός: Στα φαρέτρα η βαθμίδα

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης, με δυνατά χαρτιά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Νταβός: Συνεντεύξεις και Πράσινη Συμφωνία

Αύριο θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Μάλιστα, κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και το Bloomberg.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA