Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με ηχηρές παρεμβάσεις και σημειακές βελτιώσεις στην κυβερνητική πολιτική επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδείξει εμπράκτως ότι έβαλε και ανέγνωσε σε όλο του το εύρος των μήνυμα των πολιτών στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Η οικονομία θα παραμείνει στο επίκεντρο της κυβέρνησης, καθώς μετά τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ σε ΤΑΞΙ και take away/delivery καφέ και την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, αναμένονται οι διορθώσεις τυχόν αδικιών στην τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με αιχμή το οικογενειακό εισόδημα αλλά χωρίς να υπάρξει υποχώρηση από τη βασική φιλοσοφία του νόμου.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει σήμερα τις επισκέψεις στα Υπουργεία αιχμής όπου υπήρξε αλλαγή σκυτάλης με τον ανασχηματισμό. Στις 11:00 σήμερα (25/6) θα βρεθεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου όπου θα γίνει σύσκεψη με τη νέα ηγεσία υπό τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «κασέ» της επίσκεψης 

Πρόκειται για ένα Υπουργείο αιχμής σχετιζόμενο με την ασφάλεια της χώρας και έναν τομέα στον οποίο αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, ώστε όπως έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα να αποφασίζει η Ευρώπη ποιος θα εισέλθει σε αυτή και όχι τα κυκλώματα των διακινητών.

Και παρότι αυτή τη στιγμή οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά κρίνεται διαχειρίσιμη και η συνεργασία με την Τουρκία αποδοτική, το ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και οι δύο εν εξελίξει πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα που θα εκπεμφθεί μετά τη σημερινή σύσκεψη. Ενώ θα δοθεί ξεχωριστή σημασία και στις συμφωνίες για μετακλήσεις ανθρώπινου δυναμικού, για την κάλυψη των κενών εργατικού δυναμικού μέσω νόμιμων οδών μετανάστευσης.

Η εν λόγω επίσκεψη θα είναι επίσης μία ακόμα ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να υπογραμμίσει τη διαφορά μεταξύ του υπεύθυνου πατριωτισμού και του ψευτοπατριωτισμού που έχει χρεώσει στα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Τα μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος

Τα μηνύματα αυτά θα έχουν σε ένα βαθμό ως αποδέκτες και τους βουλευτές της παράταξης που «γκρινιάζουν» ότι η ΝΔ έχει στραφεί περισσότερο απ’ ότι έπρεπε προς το κέντρο, δυσαρεστώντας παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η Νέα Δημοκρατία να γυρίσει σε πολιτικές περιχαράκωσης, ιδεολογικής περιχαράκωσης», έχει ήδη απαντήσει σε αυτές τις αιτιάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στη λογική της αποτελεσματικής και εφαρμόσιμης πολιτικής υπέρ του συνόλου των πολιτών μακριά από παλιές διαχωριστικές γραμμές.

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για την πίεση που προκάλεσε η αδυναμία επίτευξης του πήχη του 33% που είχε τεθεί για τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Παράλληλα, συνιστά και μία ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να ακούσει τις ανησυχίες των βουλευτών του και όσα τους μετέφεραν οι πολίτες στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ενώ, ταυτοχρόνως θα δώσει στον ίδιο την ευκαιρία να τονώσει το ηθικό των γαλάζιων βουλευτών και να μεταδώσει δια ζώσης το μήνυμα αποφασιστικότητας για «περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μικρότερες καθυστερήσεις».  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ενδιαφέρον για να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση έχουν εκδηλώσει ήδη περί τους 20 βουλευτές, ώστε να εκφράσουν μία σειρά από ανησυχίες. Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με τους συνεργάτες του θα προσέλθει με διάθεση να ακούσει άπαντες και σκοπεύει να εκπέμψει με ένταση το μήνυμα ότι ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ είναι τα προβλήματα των πολιτών, άρα μεγάλο στοίχημα η βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA