Μενού
stefanos kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες του Ιουνίου του 2024 έχουν μεγάλη σημασία με βασικό στόχο την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η επιστολική ψήφος ενεργοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη που προετοιμάζει ταξίδια στην ελληνική ομογένεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί για τις γιορτές στην Νέα Υόρκη όπου θα έχει την ευκαιρία να έχει συναντήσεις και με Έλληνες της διασποράς. Μέσα στον Ιανουάριο ή αρχές Φεβρουαρίου σχεδιάζει να ξεκινήσει τις περιοδείες του σε Γιοχανεσμπουργκ και Μελβούρνη βλέποντας την επιστολική ψήφο ως ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα.

Άλλωστε ο ίδιος προέρχεται από την ελληνική ομογένεια και την στηρίζει είτε με πρόσωπα που αξιοποιεί είτε και με δράσεις κοντά τους. Ωστόσο,και οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα ενταχθούν στους σταθμούς που θα επισκεφθεί με σκοπό να μιλήσει και να βρεθεί από κοντά με Έλληνες που τα χρόνια της κρίσης αναζήτησαν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. 

Σκέψεις για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μια πατριωτική δύναμη, ως ομογενής για εκείνον είναι πολύ ξεκάθαρο ότι στα εθνικά θέματα οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες.

Δεν είναι τυχαία η ενόχληση του περί «εθνικής εξαίρεσης» που είπε ο πρωθυπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο να ζητάει από τον κ.Γεραπετριτη να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κασσελάκης και στο ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, με την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ, αντέδρασε άμεσα και στήριξε τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εντυπωθεί στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη που δεν θα παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού υπάρχουν σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου θα εξεταστεί το περιεχόμενο της διάταξης, θα δουν τις λεπτομέρειες και μετά θα καταλήξουν στην τελική στάση του κόμματος. 

«Ομάδες δράσης» στις περιφέρειες χωρίς βουλευτή

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νέα πρόσωπα στη μάχη της καθημερινότητας  ενόψει και των Ευρωεκλογών, κυρίως στις περιφέρειες που μετά τη διάσπαση έμειναν χωρίς βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι στον νόμο Ιωαννίνων, μετά την αποχώρηση της Μερόπης Τζούφη, μεγάλη σημασία έχει η ενεργοποίηση του νέου συντονιστή Στεγαστικής Πολιτικής Θανάση Οικονόμου, πρώην βουλευτή με εμπειρία και γνώσεις, αλλά και της αναπληρώτριας συντονίστριας Δικαιοσύνης Λίλας Σουλελέ.  

Το κενό αντιπροσώπευσης στην Α’ Αθηνών μετά την ανεξαρτητοποίηση Τζανακόπουλου - Ηλιόπουλου ως ένα βαθμό θα κληθεί να το καλύψει με τις συχνή παρουσία στην περιφέρεια η συντονίστρια πολιτισμού Τζένη Αρσένη.

Στην Δυτική Μακεδονία η Έφη Μιχελάκη, που έχει έρεισμα στην κοινωνία καθώς έχει υπάρξει υποψήφια του κόμματος, ενώ στο Ρέθυμνο ο Θοδωρής Δουλεμπέκης θα ριχτεί στην μάχη της ανασυγκρότησης μετά και την αποχώρηση του Ανδρέα Ξανθού.

Στην Ανατολική Αττική η συντονίστρια Κοινωνικής Πολίτικης και Αλληλεγγύης Αγγελική Λεβέντη θα γυρίσει τις γειτονιές, ενώ δυναμικό ρόλο θα έχει και η Χρυσά Καράγιαννη αναπληρώτρια τουρισμού που προέρχεται από τα Δωδεκάνησα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές έχασε δυνάμεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA