Μενού
astynomikoi.jpg
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΟΣ/ EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πυκνώνουν οι συζητήσεις τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις ευθύνες των αρχών για τον 23χρονο που κατηγορείται για τις σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Να σημειωθεί ότι συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Κύκλοι του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνουν ότι ο εν λόγω άνδρας υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Επιπλέον, τονίζεται ότι στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου. Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνουν ότι το γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.

«Ολοκληρώνεται η αρμοδιότητα»

«Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», τονίζεται χαρακτηριστικά από αξιωματούχους του υπουργείου.

Επιπλέον, προσθέτουν ότι ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Τη 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη», προσθέτουν.

«Καμία ενημέρωση»

Κατά τις ίδιες πηγές, αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, μετά την αποφυλάκιση του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμιά ενημέρωση, ούτε κάποιος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

«Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA