Μενού
mitsotakis_doukas
Κυριάκος Μητσοτάκης - Χάρης Δούκας | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, παραμονή της 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος του πρωθυπουργού δεν κατέστη ως σήμερα εφικτό να βρεθούν οι δυο τους και αναγκαστικά η γνωριμία τους μετατέθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτή θα είναι πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει εκ του σύνεγγυς με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κώστα Μπακογιάννη την Πρωτοχρονιά του 2024.

Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να κάνει διακρίσεις τοπικών αρχόντων ανάλογα με την πολιτική προέλευσή τους και η κουβέντα με τον Χάρη Δούκα εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο συνεργασίας με όλους.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση γίνεται με φόντο την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για την κοπή των δένδρων στο Μετρό των Εξαρχείων. Ο κ. Δούκας είχε μιλήσει για τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής και είχε ζητήσει το ζήτημα του Μετρό και της κοπής δένδρων στην πλατεία Εξαρχείων να τεθεί σε διαβούλευση.

Νωρίτερα χθες, πηγές του Χάρη Δούκα εξέφραζαν την ενόχλησή τους για τις επιθέσεις που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη. Με αφορμή την ανάρτηση χθες του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε ως φαιδρή την ανάρτηση του Χ. Δούκα για την κοπή δέντρων στα Εξάρχεια, για τις ανάγκες του Μετρό, αλλά και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι «η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας», κύκλοι του νεοεκλεγέντος δημάρχου έκαναν λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών του. «Οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα, και μάλιστα πριν ακόμα εκείνος αναλάβει καθήκοντα, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα», ανέφεραν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA