Μενού
Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο τετ-α-τετ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, τέθηκαν επί τάθητος οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζητήθηκε ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (σ.σ. με τον πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα, σε απόλυτο συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο». Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε: «Ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει».

«Σε απόλυτο συντονισμό»

«Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ελλάδα και Κύπρος βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό ζήτημα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.