Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία για την 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται σήμερα (18/07) στην κομητεία Όξφορντσαϊρ.
Στο περιθώριο αυτής, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση ενώ τόνισε ότι έγινε συζήτηση για τις περιφερειακές εξελίξεις.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ήμουν ένας από τους διαπραγματευτές εκ μέρους της.
Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις».
Από την μεριά της η πρόεδρος του Κοσόβου δήλωσε:
«Πραγματικά εκτιμούμε το γεγονός ότι έχετε πάντα το χρόνο να συνεργάζεστε με όλους στην περιοχή μας και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίζετε ότι η Ελλάδα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης όλων των χωρών μας».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.