Μενού
stefanos-kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα χαμόγελα μετά απο καιρό έκαναν την εμφάνιση τους στην Κουμουνδούρου. Το μήνυμα των πολιτών για την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων δείχνει τον δρόμο του μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, έλεγαν χαρακτηριστικά χθες το βράδυ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη ανατροπή στον δήμο της Αθήνας με νικητή τον Χάρη Δούκα γέμισε αισιοδοξία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί ο κ.Δουκας να ήταν υποψηφιότητα που στηρίχτηκε απο το ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή, ωστόσο οι πάνω απο 40 μονάδες που κέρδισε στον β γύρο και του έδωσαν το προβάδισμα έναντι του κ.Μπακογιάννη γεμίζει αισιοδοξία την Κουμουνδουρου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η ξεκάθαρη στήριξη του Στεφανου Κασσελακη αμέσως μετά τον πρώτο γύρο αλλά και η σύμπλευση με τον Κώστα Ζαχαριαδη αύξησαν την δυναμική του Χάρη Δούκα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή η νίκη που άνοιξε πανηγυρικά τον δρόμο για την συζήτηση της συγκρότησης προοδευτικού μετώπου. Ο νέος Δημαρχος της Θεσσαλονίκης είχε ένα ψηφοδέλτιο στελεχωμένο απο ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ειχε οριακά χάσει την στήριξη απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν στην συνεδρίαση της Πολιτικης Γραμματειας, επί Τσίπρα, είχε αποφασιστεί με ψηφοφορία το χρίσμα να δοθεί στον κ. Πεγκα. Εντούτοις για τον β´ γύρο αν και ο κ.Πεγκας ειχε πει ψήφο κατά συνείδηση κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε στηρίξει Αγγελουδη. Μητέρα των μαχών ήταν για την Κουμουνδουρου η περιφέρεια της Θεσσαλίας και η νίκη Κουρετα έναντι του Αγοραστού ήταν ένα δύσκολο στοίχημα που κερδήθηκε.

Το μήνυμα Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελακης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη πορεία των κομμάτων του προοδευτικού τόξου δήλωσε χαρακτηριστικά «Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»  δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος. Μάλιστα σημείωσε ακόμη «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους» δείχνοντας τον δρόμο που θέλει πολιτικά να ακολουθήσει. 

Και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη ανία διότι κυοφορούνται οι εξελίξεις ενόψει διεργασιών που τόσο στο εσωκομματικό σκηνικό αλλά και στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. 

Σύγκρουση στην πολιτική γραμματεία

Την ίδια ώρα τα στρατόπεδα στην Κουμουνδουρου παίρνουν θέσεις μάχης. Την Τετάρτη όπως όλα δείχνουν θα συνεδριάσει η πολιτική Γραμματεια του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελακη να συμμετέχει διαδικτυακά μιας και ήδη βρίσκεται στις ΗΠΑ. 

Η εσωκομματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να υιοθετήσει σκληρή γραμμή στηρίζοντας την άποψη άμεσα το κόμμα να οργανώσει την συνεδριαση της Κεντρικής Επιτροπής και αμέσως μετά τις εργασίες του Συνεδρίου

Οι ισορροπίες είναι εύθραστες με τα στελέχη κοντά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μετρούν δυνάμεις. Μοιρασμένη μοιάζει η εικόνα στους 43 της Πολιτικης Γραμματειας με στελέχη όμως να εκτιμούν  πως τα χθεσινά αποτελέσματα αλλάζουν τους συσχετισμούς. Ήδη είχαν ξεκινήσει οι ζυμώσεις ώστε οι 17 νεοπροεδρικοι να αυξηθούν. Πληροφοριες θέλουν πρόσωπα που έχουν αποφασίσει να μην σταθούν απέναντι στον κ.Κασσελακη να παίρνουν θέση υπερ του, αυξανοντας τις δυναμεις του στα όργανα. Κώστας Ζαχαριάδης, Θανασης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου εκτιμούν στελέχη κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως είτε θα στηρίξουν τις αποφάσεις του είτε θα κρατήσουν μια ουδέτερη στάση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA