Μενού
stefanos kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την τακτική των εξορμήσεων στην περιφέρεια με την απευθείας επαφή με τους πολίτες αναμένεται να κλιμακώσει ο Στέφανος Κασσελάκης με στόχο τη «γειώση» του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και τη δημιουργία μιας νέας δεξαμενής νέων μελών. Την ίδια ώρα επενδύει και στις εγγραφές μέσω του isyriza. Άλλωστε από την εκλογή του στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κασσελάκης έδειξε ότι θέλει να ρίξει το βάρος του στη βάση του κόμματος,  διευρύνοντας τη, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Η ψηφιακή πλατφόρμα της Κουμουνδούρου αποτελεί στοίχημα για τη νέα ηγεσία με συσκέψεις αρμοδίων στελεχών να σχεδιάζουν τη στρατηγική ώστε να εγγραφούν ακόμη περισσότερα μέλη και να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Τρεις παράλληλες δράσεις

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο να έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τρία παράλληλα πρότζεκτ βρίσκονται στο επίκεντρο. Καταρχάς η δημιουργία μια μεγάλης βάσης δεδομένων όπου θα καταγράφονται άμεσα οι νέες εγγραφές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουν εγγραφεί περίπου 50.000 άτομα. Μάλιστα αυτή η βάση δεδομένων θα αποτελέσει και τη «μαγιά» για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο. Εντός του Δεκεμβρίου σχεδιάζεται να ενταχθεί στον iSYRIZA μια ειδική πλατφόρμα για δωρεές που θα είναι τόσο για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος όσο και για δράσεις όπως στήριξη ευάλωτων ομάδων, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Τέλος, μελετάται η συγκρότηση μιας Ακαδημίας στελεχών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και χρηστικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Δηλαδή από το τι περιλαμβάνει το νομοθετικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία μέχρι το πως  στήνεται μια επιχείρηση. Η χρησιμότητα του iSYRIZA φαίνεται και από τις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από περίπου 5.000 άτομα που έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία παραγωγής Πολιτικής και η συμμετοχή τους αυτή θα αποτυπωθεί και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που διαμορφώνεται.

Παράλληλα εντείνεται και η προσπάθεια για την ανανέωση του κόμματος από τη βάση. Η συντονίστρια των «think tanks» Διάνα Βουτυρακου έχει στα χέρια της περισσότερα από 3.000 βιογραφικά για τους συνολικά 27 τομείς που έχουν δημιουργηθεί. Η δυναμική που αναπτύσσεται ψηφιακά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνει χαμόγελα στην Κουμουνδούρου μιας και βλέπουν πως  κόσμος που δεν ήταν κοντά τους  ενεργοποιείται θέλοντας να έχει ρόλο στη δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA