Μενού
karamanlis
Ο Κώστας Καραμανλής. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες και αρκετά πλημμελήματα συντάχθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Στην πρωινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως υπήρχαν ενδείξεις και αποδείξεις που έδειχναν το πρόβλημα στον σιδηρόδρομο τις οποίες ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αγνόησε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, οι πράξεις και οι παραλείψεις του Κώστα Καραμανλή στοιχειοθετούν τρία κακουργήματα τα οποία είναι:

  • Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
  • Έκθεση σε κίνδυνο που προκάλεσε θανάτους και βαριές σωματικές βλάβες
  • Διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατά το άρθρο 291 παράγραφος 1, δ) και στ).

Ένα πολύ συγκεκριμένο κατηγορητήριο, όπως σημειώνουν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει τι θα κάνει «καθώς οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρες και θα πρέπει να δούμε αν θα αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη δικαιοσύνη» τόνιζαν με νόημα.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη αναμένεται εντός της ημέρας να παραδώσει το «κατηγορητήριο» για τον Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA