Μενού
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, για ακόμη δύο εβδομάδες, όχι μόνο δεν εμποδίζει την αντιπολιτευτική τακτική αλλά οι συνεργάτες του φροντίζουν να σταλεί το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τους τόνους με τις οδηγίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων έχει οργανωθεί και έτσι σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης τηρώντας τους κανόνες του στρατοπέδου επικοινωνεί με τα στελέχη του κόμματος τις ώρες που του επιτρέπεται.

Κυρίως μιλάει με την διευθυντή του Γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη και ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα. Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στην Κουμουνδουρου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για όταν απολυθεί απο το στρατόπεδο της Θήβας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προετοιμάζεται μια ευρωπαϊκή περιοδεία του με την Γερμανία και την Γαλλία να είναι βασικοί σταθμοί. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται και οι διεργασίες για τα τέσσερα αναπτυξιακά συνέδρια που θα γίνουν σε Κρήτη, Ρόδο, Ήπειρο και Πάτρα.

Ο χρόνος για τις ευρωεκλογές τρέχει και θέλουν να είναι όλα έτοιμα. Ήδη από σήμερα θα ξεκινήσουν να «σκανάρουν» και τα βιογραφικά των υποψηφίων για τις κάλπες του Ιουνίου με την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση τους να έληξε την Κυριακή.

Άλλωστε στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα με τους υποψήφιους ώστε στις 14 Απριλίου να γίνουν οι προκριματικές εκλογές ώστε να καταλήξουν στα ονόματα που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν το βάρος στην τραγωδία των Τεμπών

Από χθες το βράδυ και μετά την ομόφωνη απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής αναφορών να συνεχίσει η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως σημείωσε στους συνεργάτες του, δήλωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους.

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια το θέμα των Τεμπών με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι διατεθειμένος να επιμείνει στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής, στις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή αλλά και στο ποιος φταίει για την εντολή που δόθηκε να μπαζωθεί το σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που αριθμούν 68 βουλευτές θα ζητήσουν να έρθει στην Ολομέλεια η μήνυση με την πλειοψηφία σε τρεις εβδομάδες από την κατάθεση του αιτήματος να καλείται να πάρει θέση για το εάν θα παραπεμφθεί ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής σε Ειδικό Δικαστήριο. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Κουμουνδούρου θα κρατήσει ψηλά και το θέμα που έχει να κάνει με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των Αποδήμων ψηφοφόρων από το υπουργείο εσωτερικών, μετά και την δεύτερη αγωγή πολίτη κατά του κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην αποπομπή της Νίκης Κεραμέως με στελέχη του να σημειώνουν πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πως αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Μάλιστα τονίζουν ότι «αντί της απολογίας της στον ελληνικό λαό και της παραιτήσεώς της από την θέση της ΥΠΕΣ, η κα Κεραμέως σε μια κίνηση – μνημείο πολιτικού θράσους, πραγματοποιεί "ενημερωτικές" επισκέψεις σε ΗΠΑ και Καναδά για να μιλήσει στο ίδιο κοινό του οποίου τα προσωπικά δεδομένα, εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA