Μενού
stefanos-kasslakis-syriza
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με το σενάριο ακόμη και της απαρτίας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες οι βουλευτές ετοιμάζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατάθεση των power point το πολύ μέχρι και αύριο. 

Μπορεί στην αρχή κάποιοι να αντέδρασαν ή απλά να παραξενεύτηκαν με την επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το τριήμερο εργασίας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ωστόσο πλέον φαίνεται πως τα μέλη της ΚΟ είναι έτοιμα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το κοινοβουλευτικό έργο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές, ακόμη και εκείνοι που έχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Έτσι εκτός από την περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας τρεις βουλευτές δεν καταφέρουν να βρεθούν στις Σπέτσες οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το κλίμα που επικρατεί.

Η Κυριακή Μάλαμα μάλιστα με ανάρτηση της στα σόσιαλ μίντια, μετά τις δηλώσεις της ότι μάλλον δεν θα πάει στο νησί του Αργοσαρωνικού γιατί την πειράζει η θάλασσα, αναφέρει ότι: «Μετά από την διήμερη εντατική κι αποτελεσματική εργασία μας με τον Πρόεδρο @skasselakis στα θέματα του πολιτισμού για τα προβλήματα του χώρου αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω δια ζώσης το PowerPoint με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας για τον πολιτισμό».

Φαίνεται πως το «μασάζ» στους βουλευτές από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη με τις κατ' ίδιαν συναντήσεις, που είχε γράψει το Reader, έκαμψε και τις οποίες αντιδράσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι τελευταίες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι συναντήσεις με φορείς μαζί με την Κυριακή Μάλαμα αλλά και την Νίνα Κασιμάτη.

Αν και η κ. Κασιμάτη ουδέποτε είπε πως δεν θα πάει στην συνεδρίαση η κίνηση να είναι χθες στο πλευρό του κ. Κασσελάκη είναι ενδεικτική μετά και από την αντίθεση της με την πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας αλλά και την κόντρα της με τον υποστηρικτή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στιχουργό Νίκο Μωραΐτη. 

Έτσι αύριο το μεσημέρι στις 16:30 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη και το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν τους. Το Σάββατο το πρωί οι εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι και το βράδυ θα φάνε όλοι μαζί σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού. Την Κυριακή όλοι οι βουλευτές θα επιστρέψουν στην Αθήνα. 

«Ζυμώσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση των τριών

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Ραγκούση, Ζαχαριάδη και Θεοχαρόπουλου για ένταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ευρωσοσιαλιστές. Μάλιστα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υπήρξαν κάποιοι που καυτηρίασαν αυτή την πρόταση ωστόσο σιγά σιγά φαίνεται πως κερδίζει υποστηρικτές.

Οι Πασοκογενείς αρχίζουν να συστρατεύονται πίσω από αυτή την άποψη υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει προοπτική να βρεθεί και πάλι στο τιμόνι της χώρας θα πρέπει να ανήκει στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου.

Οι εξελίξεις τρέχουν και οι τρεις με ανακοίνωση τους επικαλούνται την δήλωση της Προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών που μεταξύ άλλων αναφέρει «ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει» είπε, με πολλούς να βλέπουν πίσω από αυτή την δήλωση να «διαλύονται» τα σύννεφα της αμφιβολίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φύγει από την ευρωαριστερά διότι θα μείνει στον αέρα επειδή έχει βάλει βέτο ο Νίκος Ανδρουλάκης και άρα δεν μπορεί να ενταχθεί στους ευρωσοσιαλιστές.

Παράλληλα οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης σημειώνουν πως «ταυτόχρονα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σήμερα το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τοποθετούν το κόμμα στην Κεντροαριστερά και αν αθροίσουμε και όσους το τοποθετούν στο Κέντρο, φτάνουν μαζί το 72%.

Στην ίδια έρευνα, οι ψηφοφόροι μας, υποστηρίζουν τις πάγιες ταυτοτικές θέσεις του κόμματος γεγονός που δείχνει πως η τοποθέτησή μας στην Κεντροαριστερά, δεν συνεπάγεται αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αλλά ευθυγράμμιση με την εκλογική του βάση και την εκλογική του προσδοκία.

Πρόκειται για θετικές εξελίξεις. Είναι στο χέρι μας πλέον να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ισχυρός και πλειοψηφικός απέναντι στη ΝΔ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έχει σημειώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί στην ευρωαριστερά και εκεί ανήκει όμως η επιλογή του να συζητηθεί η πρόταση των τριών στο δρόμο για το Συνέδριο και να την θεωρήσει ευπρόσδεκτη, λένε κάποια στελέχη πως αφήνει ένα μικρό παραθυράκι για αλλαγή των συσχετισμών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA