Μενού
axtsiogloy
Η Έφη Αχτσιόγλου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Menelaos Myrillas/ SOOC
  • Α-
  • Α+

«Συντονισμένες και οργανωμένες  κινήσεις με πειθαρχία» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου για να αιτιολογήσουν τη σιγή ασυρμάτου μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής. Ωστόσο, οι πληροφορίες στα πηγαδάκια των βουλευτών και των στελεχών, που μπορεί να μην αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν διαύλους επικοινωνίας με τους «6+6», ανέφεραν πως ακόμη και σήμερα ενδέχεται να προχωρήσει στην έξοδο της από το κόμμα η ομάδα Αχτσιόγλου. Βέβαιο θεωρείται πως με την αποχώρηση από την Κουμουνδούρου και τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών, θα συγκροτηθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι 10 βουλευτές είναι σίγουροι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μπορεί και με τους Τσακαλώτο και Πέρκα να φτάνουν ακόμη και τα 12 μέλη στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πάντως, υπάρχουν εισηγήσεις «ρόλο κλειδί» στη νέα σύνθεση να έχει ο Αλέξης Χαρίτσης με πολλούς να τον θέλουν επικεφαλής στο νέο σχήμα στη Βουλή.

Οι παράμετροι για τον χρόνο φυγής

Τον δρόμο της φυγής φαίνεται πως δεν τον ακολούθησαν στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου με το τέλος της συνδιάσκεψης της Κυριακής μιας και υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να διευθετηθούν. Καταρχάς τα κείμενα που θα συνοδεύουν την αποχώρηση τους πρέπει να είναι αιτιολογημένα και να περιγράφουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων. Κομβικό θέμα είναι και ο τρόπος που θα γίνει η συμπόρευση με την «ομπρέλα».  Είχαν υπάρξει επιφυλάξεις για το πως θα επιχειρηθεί αυτό το «πάντρεμα» και το ποιος θα είναι αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμική. Επικεφαλίδα για τον χρόνο των εξελίξεων είναι φυσικά η σίγουρη συγκρότηση της νέας ΚΟ. Μόλις απαντηθούν όλα αυτά τα ζητούμενα τότε θα ανακοινωθεί και η ρήξη με τη νέα ηγεσία, με δεδομένο ότι και η βάση των «6+6» πιέζει. 

Νέα μηνύματα Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μιλώντας  στο πλαίσιο της 7ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης επιχείρησε για άλλη μια φορά να στείλει τα δικά του μηνύματα προς την Έφη Αχτσιόγλου. «Ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση» είπε με νόημα δίνοντας τη δική του απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνει εάν φύγουν περισσότεροι από δέκα βουλευτές και ανάμεσα τους οι 40αρηδες και τόνισε  «για τη γενιά των 40αρηδων, εμένα με ενδιαφέρουν οι φρέσκες ιδέες και να έχει νέες ιδέες, όχι το ηλικιακό. Έχουμε εκατοντάδες βιογραφικό για να δουλέψουν μαζί μας. Υποχρέωσή μου είναι να τους εμπνεύσω». Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και  στις αποχωρήσεις από την πλευρά της «Ομπρέλας» αλλά και στη στάση αναμονής από την ομάδα Αχτσιόγλου υπογραμμίζοντας «δεν έφυγε η Ομπρέλα αλλά μερικά στελέχη τους. Ο κόσμος που ψήφιζε τα στελέχη αυτά, τον ενστερνίζομαι και οι διαφορές μας είναι πολύ μικρές. Όσον αφορά την κυρία Αχτσιόγλου. Χθες είπα στο ραδιόφωνο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους οπότε θεωρώ ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό για εμένα είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

Κίνηση στήριξης σε Κασσελάκη

Την ίδια ώρα ήρθε στο φως μια πρωτοβουλία στήριξης προς το πρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει να σταματήσει η Κουμουνδούρου να ασχολείται με την εσωστρέφεια. Υπογράφοντας «ενωτική κίνηση ανασυγκρότησης Πειραιά» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας με νόημα τη δημοκρατική εκλογή Κασσελάκη δεσμεύονται για «μία κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης  που ψηφίστηκε στο 3ο Συνέδριο και η οποία συσπειρώνει τους πολίτες από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο» και συνεχίζουν λέγοντας ότι αυτό χρειάζεται «για την ανασυγκρότηση - οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές ''παραγοντισμού'', ''ιδιοκτησίας'' και αντιλήψεις σοφών ''καθοδηγητών''» ενώ αξία έχει και τα όσα λένε για την εσωκομματική διαμάχη που έχει φτάσει στα άκρα «απαιτούμε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου οι τάσεις θα λειτουργούν ως ιδεολογικά ρεύματα συμβολής και όχι φράξιες, ομάδες και κόμματα μέσα στο κόμμα, ενώ η κυρίαρχη ''τάση'' θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Για τον λόγο αυτό δε συνιστούμε ομάδα, τάση ή κάτι άλλο διακριτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA