Μενού
Όθωνας Ηλιόπουλος
Όθωνας Ηλιόπουλος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ουδέν σχόλιο απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αμφίσημη δήλωση του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου, που φέρνει και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο παραίτησης του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η συζήτηση άνοιξε και πάλι όταν ο κ. Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του στο ATTICA, παραδέχτηκε ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Από την ημέρα της ορκωμοσίας μου αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελώ υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον Τύπο, κάποιον από τους βουλευτές Επικρατείας να παραιτηθεί».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ουδείς από το περιβάλλον εργασίας με έχει πιέσει να διαλέξω ανάμεσα στην πολιτική ή την ακαδημαϊκή καριέρα. Εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις που αφορούν στη δουλειά μου. Προτεραιότητά μου είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που δύναμαι να προσφέρω στους απόδημους Έλληνες».

Σε περίπτωση που ο Όθωνας Ηλιόπουλος αποφασίσει να παραιτηθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατά ποσό θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης είναι στην ένατη θέση και - σε περίπτωση που μείνει κενή η πρώτη θέση - υπάρχουν δυο αναγνώσεις που μελετούνται για το ποια είναι η διαδικασία.

Η μια αναφέρει πως θα πρέπει να παραιτηθούν τα πέντε πρόσωπα που βρίσκονται πριν από αυτόν, που είναι επίσης επιλαχόντες. Πρόκειται για τους: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.

Και η άλλη που εξετάζεται είναι να υπάρξει, μέσω ερμηνείας της νομοθεσίας, η αυτόματη αντικατάσταση του κ. Ηλιόπουλου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ως ο επόμενος από τη λίστα των αποδήμων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA