Μενού
SYRIZA
ΣΥΡΙΖΑ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη είναι η αποψινή νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ραγδαίες. Αργά τη νύχτα της Δευτέρας με ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε την πόρτα της εξόδου από το κόμμα στους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, πηγές της Κουμουνδούρου διευκρίνιζαν πως ο κ. Κασσελάκης (αν και ξεκάθαρα ανάφερε πως οι τρεις έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος) δεν διέγραψε τα τρία στελέχη αλλά τα παρέπεμψε στα πειθαρχικά όργανα! «Ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε τη γνωστή έκφραση και από τούδε και στο εξής θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν σε όλο αυτό ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας. Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ότι είδε τη διαγραφή του στα δελτία ειδήσεων. «Περιμένουμε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Φαντάζομαι πως αυτό είναι μια πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας που έχει το δικαίωμα να κάνει ο πρόεδρος. Λυπάμαι γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και κινδυνεύει από τη γελοιοποίηση. Ίσως δεν έχει καταλάβει ο κ. Κασσελάκης ποια ήταν η εντολή που του έδωσαν εκείνοι που τον εξέλεξαν».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε με ανάρτηση στο Facebook, απαξιωτικά, πως «μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…» ενώ αργότερα στο «Kontra» τόνισε πως «εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι».

Θέση πήρε και ο «προεδρικός» Παύλος Πολάκης ο οποίος έγραψε στα social media: «Προχωράμε πρόεδρε. Και θα αντέξουμε και θα (ξανά)νικήσουμε»! 

Πλέον αναμένεται η αντίδραση του Νίκου Φίλη, που έχει αποτελέσει έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA