Μενού
nikos pappas
Νίκος Παππάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι ευρωεκλογές 2024 είναι προγραμματισμένες για τις 6 Ιουνίου, ωστόσο τα πολιτικά κόμματα φαίνεται πως κάνουν ήδη τις πρώτες τους κινήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να ανακοινώνει την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος για τις ευρωεκλογές θα έχει «κεντρώο άρωμα», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζονται ονόματα, όπως σας είχε ενημερώσει το Reader και η στήλη «Μαξιμιλιανός», από το πρόσφατο παρελθόν, σαν του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά που προτάθηκε στις δημοτικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στα «φαβορί» και στα ονόματα, που κλίνει η Νέα Δημοκρατία για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, εντάσσονται ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, και οι δύο πρώην στελεχή και υπουργοί με το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο για τις ευρωεκλογές να αναδείξει επτά ή οκτώ ευρωβουλευτές και γι' αυτό τον λόγο έχει ποντάρει σε νέες υποψηφιότητες, όπως τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται τα ονάματα του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά και του καθηγητή Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Ευρωεκλογές: Από την κάλπη οι υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική του για τις ευρωεκλογές, έχουν αρχίσει να φτάνουν ήδη στην Κουμουνδούρου βιογραφικά για την ανάδειξη ευρωβουλευτών από τη βάση του κόμματος.

Στόχος, όπως διευκρινίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, η εκλογή τεσσάρων –τουλάχιστον– ευρωβουλευτών, από τους οποίους οι σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά.

Στο «τραπέζι», επίσης, έχουν πέσει τα ονόματα του Νίκου Φαραντούρη, σύμβουλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη, του Νίκου Παππά, του Γιώργου Τσίπρα και της Δώρας Τσαμπάζη.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο στόχος είναι ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ανάδειξη τεσσάρων ευρωβουλευτών και, συνεπώς, κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να επεξεργαστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τα φαβορί να είναι τα εξής: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Ηλίας Κικίλιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA