Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θοδωρής Δρίτσας κάλεσε σήμερα με κείμενό του τον Στέφανο Κασσελάκη σε παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας στις πρόσφατες «εκκαθαρίσεις» παλαιών στελεχών μία απόπειρα σύστασης νέου κόμματος υπό την παρούσα επωνυμία.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε ένα εκτενές κείμενο στο Facebook, στο οποίο κατηγορεί των «παρείσακτο» Κασσελάκη για τη στοχευμένη επίθεση κατά της «παλιάς φρουράς» του κόμματος, ζητώντας του να παραιτηθεί και να φτιάξει δικό του κόμμα.

«Είδα ανθρώπους που δεν τους έχω ξαναδεί»

Αναφερόμενος στις πολιτικές ζυμώσεις που έγιναν εντός ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών και έκτοτε, ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για ανταρσία στους κόλπους του κόμματος:

«Τις δύο Κυριακές που οργανώθηκε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, είδα ανθρώπους που δεν θυμάμαι να τους έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Αυτό θα μπορούσε να το πει κανείς, καλό. Άκουσα, όμως, από το στόμα κάποιων από αυτούς, επαναλαμβανόμενη με διάφορους τρόπους και σε διαφορετική ένταση είναι αλήθεια, την κουβέντα: «ήρθαμε να ψηφίσουμε για να φύγουν οι παλιοί».

Συνεχίζοντας, μίλησε για τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη νίκη του, στις οποίες υποσχόταν αφοσίωση στα στελέχη του:

«Από τη διαδικασία αυτή των εσωκομματικών εκλογών, εκλέχθηκε ως Πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης. Το ίδιο βράδυ πανηγυρίζοντας μας είπε ότι θα τ’ αλλάξει όλα, μας είπε ότι ήρθε το «φως», μας είπε -και μάλιστα με επαναλαμβανόμενη τρεις φορές, έμφαση- ότι, «δεν θα σας προδώσω ποτέ», έγραψε, αναφερόμενος και στην καταφανή έλλειψη απτών πολιτικών προτάσεων και στρατηγικών από πλευράς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσχέσεις που αθετήθηκαν

Παρακάτω, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, τις οποίες εγκατέλειψε μετά την εκλογή του.

«Όσες και όσοι σήμερα εναντιωνόμαστε στον Στέφανο Κασσελάκη, την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων την είχαμε σε πρώτη γραμμή χρόνια τώρα και σκωπτικά μας έλεγαν «δικαιωματιστές» που φοβίζουμε τους κεντρώους και έτσι θα χάσουμε τις εκλογές».

«Ποιοι μας έλεγαν έτσι; Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που σήμερα στηρίζουν και συμπαρατάσσονται με τον Στέφανο Κασσελάκη, εξαιρουμένων όσων αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ. Δεν είναι τρομερό; Τα υπόλοιπα (χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός κ.λπ.), μετά την πρώτη εκφώνησή τους, ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από την καμπάνια ή διαφοροποιήθηκαν εντέχνως».

«Απάντησε με διαγραφές»

Στο κείμενό του ο κ. Δρίτσας τονίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί το μπαράζ των πρόσφατων διαγραφών ως εργαλείο φιμώματος όσων στελεχών επικρίνουν την πολιτική του πυξίδα:

«Όταν άρχισαν οι δικαιολογημένες από κάθε πλευρά διαμαρτυρίες και καταγγελίες στελεχών, εκείνος απάντησε με διαγραφές. Στέφανος Τζουμάκας στην αρχή, χθες το βράδυ με tweet Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και έπεται συνέχεια μάλλον», γράφει και συνεχίζει, λέγοντας πως η κριτική ενάντια στον κύριο Κασσελάκη βασίζεται στην υπεράσπιση των αξιών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι ακριβώς θα ήθελε και απαιτεί ο νέος Πρόεδρος; Να γίνει αποδεκτή αυτή η τόσο αντιδημοκρατική και παραπλανητική στάση του, που πλήττει βάναυσα τις συνειδήσεις όλων μας; Να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες και μάλιστα, σε σκληρό τόνο; Αυτά δεν είναι υπονόμευση ούτε του κόμματος ούτε κανενός. Είναι οφειλόμενη στην ιστορία μας, υπεράσπιση αρχών και αξιών».

Εξαπάτησε ο Κασσελάκης

Συνεχίζοντας, ο Θοδωρής Βίτσας αναφέρθηκε σε ξεκάθαρη εξαπάτηση από μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτυπώνεται και στη λαϊκή του απήχηση:

«Δεν βρίσκω καταλληλότερες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, από τις λέξεις, εξαπάτηση και παραπλάνηση. Μαθαίνω μάλιστα, ενδεικτικά βέβαια (δεν έχω κάνει δημοσκόπηση), ότι αυτή η αίσθηση εξαπάτησης και παραπλάνησης καταγράφεται ήδη σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων που τον ψήφισαν ως Πρόεδρο, με βάση όσα γνώριζαν και με τα δικά τους κριτήρια».

«Παράγοντας αποσταθεροποίησης»

Ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε ακολούθως τον Στέφανο Κασσελάκη ως  κύριο παράγοντα αποσταθεροποίησης εντός του κόμματος, τονίζοντας πως η εξεύρεση κοινών τόπων και η εσωκομματική ενότητα είναι μείζονα θέματα:

«Γίνεται δυστυχώς φανερό ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει ότι, ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύεται σε παράγοντα περαιτέρω αποσταθεροποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του Στέφανου Κασσελάκη που συνειδητά επιθυμούν και μάλιστα έχουν ως στόχο να βλάψουν το κόμμα μας...Έχουμε χρέος, είτε ψηφίσαμε τον Κασσελάκη είτε όχι, να μην απαξιώσουμε ακόμα περισσότερο την Αριστερά και το μέλλον της στα μάτια και στα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας, παίρνοντας πάντα υπόψη ότι, εδώ δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για την ενότητα της Αριστεράς και όχι για την ενότητα γενικώς».

«Να ιδρύσει νέο κόμμα»

Τελικά ο Θοδωρής Δρίτσας έκλεισε ζητώντας από τον Στέφανο Kασσελάκη να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει νέο κόμμα κατά τα δικά του μέτρα, για να περισωθεί ό,τι έχει μείνει από το κόμμα: 

«Λέμε συχνά ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη δημοκρατική διέξοδο στο διαγραφόμενο αδιέξοδο, από το να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κακό που ήδη έχει κάνει με τις επιλογές του και τα προσωπικά σχέδιά του και να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως το θέλει».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA