Μενού
Temponeras - dionysis
Διονύσης Τεμπονέρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα ραντεβού που προκάλεσε συζητήσεις είναι αυτό του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα. Αν και οι δυο άντρες είχαν συναντηθεί και λίγο πριν την έξοδο των 11 από το κόμμα και τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς οι σημερινές συνθήκες γεννούν και πάλι ερωτηματικά. Αιτία η εκδήλωση Τεμπονέρα με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά  και του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για μια συνάντηση που έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Τεμπονέρα πριν από κάποιες ημέρες ωστόσο η συγκυρία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αιτιολογήσει έστω και με διαρροή τους λόγους της συνάντησης. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν παρερμηνείες μιας και ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην εμπλέκεται σε παρασκηνιακά σενάρια και να λειτουργεί μόνο ενωτικά. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν κατηγορηματικά πως ο Αλέξης Τσιπρας δε θα συμμετάσχει στην εκδήλωση των τριών ούτε σε κάποια άλλη εκδήλωση έως το συνέδριο του κόμματος στα τέλη του μήνα που αναμένεται να πραγματοποιήσει και ομιλία.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ.Τσίπρα σημειώνουν τις παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει τους μήνες της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ και της έντασης με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου  όπως με την  Όλγα Γεροβασίλη τον περασμένο Νοέμβριο και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το δημοψήφισμα αναφορικά με τη διαγραφή των κυρίων Φίλη και Σκουρλέτη, αλλά και στη συνέχεια με τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Νάσο Ηλιόπουλο για να εμποδίσει την έξοδο των 11 από το κόμμα. Εντούτοις με την εκδήλωση των τριών στα πλαίσια της προοδευτικής σύγκλησης όπως είναι φυσικό, χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα από καμία πλευρά, ο κ.Τεμπονερας συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο.

Μάλιστα είναι πολλά τα στελέχη που περιμένουν μια παρέμβαση Τσίπρα που θα δώσει το στίγμα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ με τα δημοσκοπικά στοιχεία να τον δείχνουν να χάνει τη δεύτερη θέση. Από την πλευρά Τεμπονέρα επιμένουν πως παρά την κριτική ακόμη και από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδουρου για αυτή του την πρωτοβουλία η συζήτηση για τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων είναι υπαρκτή και γίνεται όπως αναφέρουν μέσα στην κοινωνία και στη βάση των άμεσα εμπλεκόμενων κομμάτων. «Δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε ή ότι δεν ακούμε τις λέει η κοινωνία» αναφέρουν χαρακτηριστικά απαντώντας στις βολές εκ των έσω. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA