Μενού
axtsioglou-kasselakis
Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σειρά δημοσκόπων και ειδικών έδωσαν σήμερα τη γνώμη τους για τους παράγοντες που θα κρίνουν τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, και εκτίμησαν τις πιθανότητες των υποψήφιων Κασσελάκη - Αχτσιόγλου.

Σε πρωινή εκπομπή του Action24, ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, εκτίμησε πως μείζονα ρόλο στην έκβαση των εκλογών θα παίξει το αν η σύνθεση της εκλογικής βάσης θα αλλάξει από τον πρώτο έως τον δεύτερο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν είμαστε σίγουροι αν όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή θα ψηφίσουν και τη δεύτερη. Εγώ πιστεύω ότι θα ψηφίσουν με το κριτήριο που είχαν την πρώτη Κυριακή».

Η τελική εκτίμησή του, αν και όχι καταληκτική, στράφηκε συντηρητικά υπέρ της νίκης Κασσελάκη. «Μέχρι να ανοίξει η κάλπη, ένα αποτέλεσμα μπορεί να γυρίσει. Ωστόσο, στην πολιτική η δυναμική, κακά τα ψέματα, φέρνει δυναμική».

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα, αν και κανείς δεν μπορεί να εκφέρει ξεκάθαρη γνώμη ακόμα, το προβάδισμα των 9 ποσοστιαίων μονάδων που εξασφάλισε ο Στέφανος Κασσελάκης επί της Έφης Αχτσιόγλου κατά τον πρώτο γύρο δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.