Μενού
Metanastes
Μετανάστες | AP
  • Α-
  • Α+

Δηλώσεις μετά το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει συμφωνία της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα για την επίλυση στο προσφυγικό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, επικαλούμενος τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Γερλικάγια δήλωσε ότι η συνεργασία του με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, «είναι αρκετά ισχυρή για το προσφυγικό».

«Αυτό που λέμε είναι να μην υπάρχουν παράτυποι μετανάστες από εμάς προς τα εκεί και από εκεί προς εμάς μέσω ξηράς» φέρεται να δήληωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ακτοφυλακές των χωρών συζητούν για διαχείριση του προσφυγικού –μέσω θαλάσσης– και ότι οι αρμόδιοι φορείς των δύο χωρών βρίσκονται σε συζητήσεις για τις τελικές αποφάσεις.

Στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ το προσφυγικό

Ηυλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η διαχείριση στο προσφυγικό τέθηκαν επί τάπητος στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/09) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν πληροφορίες για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, με φόντο το μεταναστευτικό.

Κατά τις ίδιες πηγές η Άγκυρα φέρονταν διατεθειμένη να αναλάβει:

  • Να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές από τα παράλιά της.
  • Να χτυπήσει τα δίκτυα των διακινητών που δρουν στο έδαφός της.
  • Να δεχθεί περισσότερες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα και την ΕΕ.

Στόχος της Αθήνας είναι η συμφωνία να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA