Μενού
omer celik
Ο Ομέρ Τσελίκ. | AP Photo/Virginia Mayo
  • Α-
  • Α+

Στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο που δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του AKP, του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος τόνισε πως «με αυτή της την ενέργεια η Ελλάδα σαμποτάρει τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων με την Τουρκία» και ζητά να μην «εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας».

«Δεν θα το επιτρέψει η Τουρκία»

Ο Ομέρ Τσελίκ, τόνισε επίσης ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του θαλάσσιου πάρκου».

«Η ανακήρυξη των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς επίσπευσης», συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του θαλάσσιου πάρκου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη γειτονική χώρα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA