Μενού
tsipras
Ο Αλέξης Τσίπρας. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου έδωσε σήμερα (11/04) το παρών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας και ανέλυσε τις απόψεις του ενόψει ευρωεκλογών.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε «σε όλη την Ευρώπη μία επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού».

«Εδώ και μία 15ετία η Ευρώπη περνάει μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις. Αυτό το συναίσθημα της ανασφάλειας γεννά τον φόβο και σπρώχνει μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού στην ακροδεξιά. Η αριστερά να επαναπροσδιορίσει την πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Τι είπε για τις ευρωεκλογές

«Στην Ελλάδα το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πτώση για θέματα που έγιναν πριν ένα χρόνο. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος. Κινδυνεύουμε να έχουμε εικόνα φοιτητικών εκλογών που όλοι θα έχουν χάσει και όλοι θα βγουν να πουν ότι έχουν νικήσει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Όταν έχεις την αίσθηση ότι δεν έχεις κίνδυνο, έχεις το χρονόμετρο και αν το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, τότε θα έχεις πρόβλημα. Το να θεωρείς ότι είσαι μόνο σου είναι η μεγαλύτερη αλαζονεία», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν διαχέονται στην κοινωνία. Φαίνεται ότι η ακρίβεια που δεν είναι πια εισαγόμενη δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα», σχολίασε στη συνέχεια.

Τσίπρας: Το σχόλιο για τους πολέμους

«Το κρίσιμο θέμα είναι η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Η Ευρώπη όμως δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε δύο πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Η Ευρώπη πρέπει να είναι με το κράτος δικαίου και την ειρήνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα περίμενα να είναι πιο δραστήρια στη διπλωματία για να σταματήσει η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και παρέμβαση για την ειρήνη στην Παλαιστίνη», συμπλήρωσε.

«Δεν λέω πως δεν πρέπει να μας νοιάζει η άμυνα, αλλά να είναι συνυφασμένο με μία στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Η μία πρόκληση της εποχή η άμυνα, η κλιματική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα, άρα να ενισχύσουμε τα ασφαλιστικά συστήματα», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA