Μενού
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού γραμματεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη | EUROKINISSI / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ
  • Α-
  • Α+

Με τη «viral» ατάκα του «μα πού τα βρήκαν αυτά τα φυντάνια» σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Μόνη εξαίρεση, ίσως, η αναφορά του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων”! Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων. Αλήθεια, έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;» είπε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, αναφέροντας πως «παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις σ' αυτό το κόμμα, συνολικά στο χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».

Δείτε από το 23:05 έως το 26:30 τις αναφορές Κουτσούμπα στον Κασσελάκη

«Ακούμε την κριτική των στελεχών που παραμένουν σ’ αυτούς που φεύγουν και το αντίστροφο από τους άλλους για αυτούς που μένουν... Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες» είπε ακόμη ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τον Κασσελάκη.

«Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια. Γιατί, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα ‘λεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα. Αλλά, παρακολουθώντας και τα αποχωρήσαντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οργισμένες αντιδράσεις τους, υποθέτουμε ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, την οποία υπερασπίζονται δυναμικά, αφού υπήρξαν και βασικοί υπουργοί της, μάλλον δαιμονοποίησε το κεφάλαιο, μη σας πω ότι θεωρούν κιόλας ότι το χτύπησε αλύπητα κάτω, σαν χταπόδι...» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA