Μενού
mitsotakis-erntogan
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν 16 μήνες από τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθαν ξανά σε τετ α τετ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν κράτησε για περίπου μία ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο είχαν μία θερμή χειραψία μπροστά στις κάμερες, ενώ έγινε και ένας σύντομος διάλογος.

«Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα», ανέφερε ο Ερντογάν, με τον Μητσοτάκη να απαντάει: «Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη συναντηθεί και ξεκίνησαν μια καλή επαφή».

mitsotakis-erntogan
Η χειραψία Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ | Eurokinissi

Σε λίγη ώρα θα υπάρξουν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου αναμένεται να αναφερθεί και στην επαφή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν

Ανάρτηση για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Είθε η συνάντησή μας να αποβεί ωφέλιμη για τις χώρες μας», ήταν το μήνυμα του Τούρκου προέδρου.

Συνάντηση Μητσοτάκη και με Μακρόν

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε επίσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

mitsotakis-makron
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Βίλνιους | Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες μίλησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών ελληνογαλλικών σχέσεων. Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ακυρώθηκε λόγω της διάρκειας που είχε το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA