Μενού
ypoyrgeio-exoterikon
Υπουργείο Εξωτερικών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο X. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ερντογάν: «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους - Η Τουρκία δεν περιμένει τίποτα από την ΕΕ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι «οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους».

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε μερικές ώρες μετά την επίθεση  και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.